De Amerikaanse restaurantketen Boston’s heeft iets nieuws: de pizzaburger. Volgens de krant USA Today is het een ‘wacky sandwich’ waarin twee Amerikaanse favorieten gecombineerd worden: de pizza en de hamburger.

Pizzaburger

De pizzaburger speelt in op de Amerikaanse liefde voor pizza. Het is feitelijk een cheeseburger met bacon, omwikkeld in een pepperoni pizza. De pizzaburger wordt vervolgens gebakken als een calzone. Totaal aantal caloriën: 1.360. Voor de goede orde: dat is meer dan de helft van de gemiddeld aanbevolen hoeveelheid van 2.500 caloriën per dag voor een volwassen man. ‘We pretenderen niet dat dit een gezond product is’, zegt marketeer Brad Bevill van Boston’s tegen USA Today.

De hoofdchef van Boston’s heeft maanden gewerkt aan de onwikkeling van de pizzaburger. De restaurantketen heeft bepaald geen klagen over de ontketende rage. De pizzaburger wordt intussen geserveerd in zo’n 40 vestigingen en zorgt naar verluidt voor een stevige omzetgroei.

Pizzasmaak

De nieuwe pizzaburger is trouwens niet het enige product dat meelift op het smakelijke imago dat de pizza heeft. In Amerika zijn er de laatste tijd verschillende voedingsmiddelen gesignaleerd met pizzasmaak. Zoals deze:

  • Glutenvrije pizza popcorn van Doc Popcorn
  • De voedingsreep ‘Pizza Marinara’ van het bedrijf Journey
  • Suikervrije snoepjes met pizza-smaak, van Eda’s Sugarfree Candies
  • Pizza-bier. Gebrouwen door Mamma Mia! Er zit geen pizza in dit bier, maar het wordt wel gebrouwen met een speciaal pizza-smaakmengsel
  • Pizza-ijs van Little Baby’s Ice Cream

Foto: Boston’s Restaurant