Als je graag naar Italië op vakantie wil, maar tegelijk niet heel veel meer dan duizend kilometer wil reizen naar de vakantiebestemming, dan is Noord-Italië beslist een optie. Milaan is vanaf Utrecht 1.024 kilometer, het populaire plaatsje Cannobio aan het Lago Maggiore ligt op 990 kilometer. Als honderd of tweehonderd kilometer extra je niet uitmaakt, dan liggen ook steden als Turijn (1150 kilometer) en Venetië of Bologna (1250 kilometer) binnen bereik.

Groene Gids Milaan en de Meren (Michelin)

Reisgidsen Noord-Italië

Kies je voor een vakantie in Noord-Italië, dan zijn er recent twee nieuwe reisgidsen verschenen die je helpen bij de vakantieplanning thuis of ter plaatse in Italië. Afgelopen week verscheen de Groene Gids Weekend Milaan en de meren van Michelin. Je krijgt 144 pagina's informatie voor € 9,99. De focus van de gids ligt op het maken van een citytrip naar Milaan. De meren worden op hoofdlijnen besproken.

Italiaanse merengebied

Ga je naar het merengebied dan is een gespecialiseerde reisgids met wat uitgebreidere informatie over de meren een optie, zoals:

 

100% Noord-Italië

De tweede nieuw verschenen gids is 100% Noord-Italië van Mo'Media. Deze gids (368 pagina's inclusief cd-rom met navigatie, wandelkaarten, autoroutes en een uitneembare wegenkaart), beschrijft de bezienswaardigheden en belangrijkste steden van de acht noordelijke Italiaanse regio´s. Steden die aan bod komen zijn onder andere Milaan, Bergamo, Venetië & Verona, Bologna, Ravenna, Parma, Turijn en Genua. Daarnaast is er aandacht voor de prachtige Cinque Terre-dorpjes en de verschillende noordelijk gelegen Italiaanse meren. De gids is helder van opzet, praktisch en mooi vormgegeven. Het is tegelijk in gewicht ook een vrij zware gids.

Bologna & Verona

Een derde gids die we hier nog kort vermelden is de Trotter-gids Noordoost Italië. Dit is heel strict genomen geen nieuwe reisgids, maar het boekje is wel dit jaar volledig geactualiseerd. Steden die in deze gids aan bod komen zijn: Venetië, Verona, Bologna en Ferrara. De gids (384 pagina's) is zwart-wit en bevat geen foto's.

» Meer reisgidsen vind je in het bericht 5 splinternieuwe Italië-reisgidsen