Wie de campings in Toscane en Umbrië wel zo'n beetje allemaal heeft gezien, kan ervoor kiezen om eens in Le Marche te gaan kamperen. Le Marche ligt ten oosten van Toscane en noordoostelijk van Umbrië. Deze regio, waar op de glooiende heuveltoppen pittoreske stadjes gelegen zijn, is nog altijd niet ontdekt door het grote publiek. Le Marche is ook goedkoper dan Toscane. De campings bevinden zich hier vooral langs de kust, maar ook in de binnenlanden zijn er heel wat te vinden.

Adriatische kust

Naarmate je dichter bij de kust komt veranderen de glooiende landschappen zich in lange zandstranden. De 180 km lange Adriatische kustlijn wordt ter hoogte van Conero onderbroken door hoge kliffen die recht uit de zee omhoog rijzen. Gelukkig ontbreekt hier het massatoerisme en kun je nog onbekommerd genieten van een strandvakantie. Doordat de toeristenmassa nog niet bekend is met deze streekt heb je nog voldoende keuze uit campings. De campings en het strandleven in Le Marche zijn minder druk dan het noordelijker Emilia Romagna. Hierdoor heb je ook een ander soort toerisme. Grote badplaatsen als Gabicce Mare, Pesaro en Senigallia hebben een bruisend nachtleven met vele campings, hotels, barretjes en winkels. Echter worden deze worden deze plaatsen ’s zomers bezocht door de italianen zelf.

Kamperen

Doordat La Marche nog vrij onbekend is bij het grote publiek, is het toerisme nog vrij kleinschalig. Hierdoor zul je hier geen grote hotels vinden. Des te leuker om te gaan kamperen. La Marche is voor de avontuurlijk toerist, met eigen vervoer, bewapend met reisgids of smartphone. Tijdens het kamperen ben je omgeven door schitterende natuur, de kust op redelijke afstand en rustieke accomodaties.

Monte Sibillini

Ook wandelaars komen aan hun trekken. In het zuidwesten van deze regio bevinden zich de Monte Sibillini. ’s Zomers zijn de besneeuwde bergtoppen een mooi wandelgebied. Hier tref je regelmatig grote kuddes schapen en kan je gedurende de winter de lange latten onder binden. Op de hoogste top de Monte Vettore heb je een indrukkenwekkend uitzicht, met name in het voorjaar als de vlakte kleurt door duizenden bloemen is de moeite waard. Bron: Campz.nl