€ 241 per nacht. Dat is wat je gemiddeld kwijt bent voor een hotelkamer op het Italiaanse eiland Capri, voor de kust van Napels. Alleen een overnachting in Muscat, de hoofdstad van Oman, was in 2012 gemiddeld nog duurder: € 252. Ter vergelijking: de hotelkamerprijs in Amsterdam lag afgelopen jaar op €120 per overnachting, zo blijkt uit de meest recente 'Hotel Price Index' van boekingswebsite Hotels.com.

Het eiland Capri voor de kust van Napels

Capri

Als je een overnachting op Capri kan betalen, dat treed je wel in de voetsporen van onder meer de keizers Augustus en Tiberius. Het eiland is sinds de Romeinse oudheid geliefd vanwege zijn schoonheid en fraaie uitzichten. Keizer Tiberius woonde tijdens zijn regeerperiode (van 27 tot 37 n.Chr.) op Capri en bestuurde Rome vanaf het eiland. 

Caprese keuken

Ook culinair gezien heeft Capri een zekere reputatie. Gerechten die de meeste Italiëliefhebbers wel zullen kennen zijn:

  • de Insalata Caprese: salade van om en om plakjes tomaat en mozzarella, op smaak gemaakt met basilcum, olijfolie, peper en zout.
  • de Pizza Caprese, die in tegenstelling tot de pizza Margherita niet met tomatensaus belegd wordt, maar met plakjes verse tomaat, buffelmozzarella en baslicum (pas als de pizza uit de oven komt)
  • de Torta Caprese, een chocolade-amandeltaart, waar soms een beetje likeur aan toegevoegd wordt

Salade 'Caprese'

Hoe Capri bereiken?

Het eiland is 10,36 km² groot, het hoogste punt is de Monte Solaro (589 meter). Capri is o.a. met de boot bereikbaar vanuit de havens Mergellina en Molo Beverello, Sorrento, Positano en Amalfi. Vanaf Napels duurt de overtocht per veerboot circa 80 minuten, de draagvleugelboot doet er 40 minuten over. Vanaf Sorrento duurt de oversteek 40 minuten of 20 minuten met de draagvleugelboot. Dichtsbijzijnde luchthavens zijn die van Napels en Salerno.

Bezienswaardigheden

Capri heeft meerdere havens, grotten, uitzichtpunten en ruïnes van Romeinse villa's. Er is een stoeltjeslift naar het hoogste punt, een museum en een klooster.