Deze Pizza BBQ Chicken is de signature pizza van italiëplein-bezoeker Sebastiaan Assink.
Deeg en rijstijd:
- 59% hydratatie
- 93% caputo 00 rood bloem
- 7% semola
- 3% zout
- 0,5% droge instantgist
- géén olie
Na het kneden gaat het deeg zo’n 30 uur in de koeling en vervolgens laat ik het zo’n 6 uur op kamertemperatuur komen.
Ingrediënten voor de pizza & werkwijze:
- Tomatensaus van San Marzano tomaten, die we een beetje inkoken omdat het anders te vochtig is.
- Wat zout en Italiaanse kruiden
- Dan gaat er geraspte mozzarella op van de Hanos (bolletjes mozzamix)
- We bakken vooraf reepjes bio kipfilet met olijfolie en cajun kruiden. Die gaan er ook op.
- Diepvriesspinazie, ook even goed laten uitlekken i.v.m. teveel vocht anders.
- Mais
- En dan het belangrijkste: BBQ saus van Yildriz, en niets anders. Die is by far het lekkerst op een pizza, is mijn bescheiden mening
Bakken:
“We bakken de pizza in onze eigen mooie houtoven. We hebben deze houtoven nu zo’n 9 maanden en zijn er heel erg blij mee. Het vereist soms even wat discipline om hem weer aan te steken (voor 3-4 pizza’s), maar achteraf is het altijd de moeite waard.”