Deze Pizza BBQ Chicken is de signature pizza van italiëplein-bezoeker Sebastiaan Assink.

Deeg en rijstijd:

  • 59% hydratatie
  • 93% caputo 00 rood bloem
  • 7% semola
  • 3% zout
  • 0,5% droge instantgist
  • géén olie

Na het kneden gaat het deeg zo’n 30 uur in de koeling en vervolgens laat ik het zo’n 6 uur op kamertemperatuur komen.

pizza bbq chickenIngrediënten voor de pizza & werkwijze:

  • Tomatensaus van San Marzano tomaten, die we een beetje inkoken omdat het anders te vochtig is.
  • Wat zout en Italiaanse kruiden
  • Dan gaat er geraspte mozzarella op van de Hanos (bolletjes mozzamix)
  • We bakken vooraf reepjes bio kipfilet met olijfolie en cajun kruiden. Die gaan er ook op.
  • Diepvriesspinazie, ook even goed laten uitlekken i.v.m. teveel vocht anders.
  • Mais
  • En dan het belangrijkste: BBQ saus van Yildriz, en niets anders. Die is by far het lekkerst op een pizza, is mijn bescheiden mening

Bakken:

“We bakken de pizza in onze eigen mooie houtoven. We hebben deze houtoven nu zo’n 9 maanden en zijn er heel erg blij mee. Het vereist soms even wat discipline om hem weer aan te steken (voor 3-4 pizza’s), maar achteraf is het altijd de moeite waard.”