Deze “Pizza Biancha met gorgonzola dolce en rozemarijn” is de signature pizza van italiëplein-bezoeker Bregje de Bruijn.
Wat is het geheim van jouw signature pizza, wat maak ‘m zo onweerstaanbaar?
“Het geheim waardoor je een absolute smaaksensatie krijgt is volgens mij de balans tussen de twee soorten kazen en de verse en gedroogde kruiden. Het zout en de olijfolie versterken de smaken en brengen ze goed samen.”
Deeg en rijstijd:
Ik gebruik het volgende recept, afkomstig uit het boek bloem, water, gist, zout, passie:
- 1 liter water
- 1,9 kg bloem (goed voor circa 12 pizza’s)
- 50 gram zout
- 2 gram gist
Op de dag dat ik pizza ga bakken begin ik tussen 7.00 en 9.00 ’s ochtends met het deeg kneden en dat laat ik vervolgens tot een uur of 14.30 in de koelkast rusten. Vervolgens maak ik er bollen van en die krijgen nog zo’n 2-3 uur de tijd om langzaam te rijzen. Daarna bakken maar..
Ingrediënten:
- Fior di latte
- Gorgonzola dolce
- Verse en gedroogde rozemarijn
- Verse en gedroogde bonenkruid
- Zeezout
- Olijfolie
Bakken: