Deze Pizza Bianco met pesto, spinazie en spekjes is de signature pizza van italiëplein-bezoeker Arianne van Oirschot van Rijt.
Deeg en rijstijd:
Recept uit de Pizzabijbel:
- 1500 gram bloem Caputo Classico
- 795 Gr water
- 30 Gr zout
- 30 Gr olie
- 7,5 Gr gist Caputo lievito
Deeg 15 minuten op langzaam in de keukenmachine draaien. Dan als grote deegbal in een ingevette pizzakrat 6 uur in de koelkast rusten. Dan verdelen in deegballen van 250 gram en nog 4 uur op kamertemperatuur laten rijzen.
Ingrediënten:
- crème fraîche
- rode ui
- pesto
- spinazie
- spekjes
- knoflookplakjes
- pizzakruiden
Bakken:
“De pizza wordt in twee minuten gebakken in een houtgestookte maximus prime pizza oven met een in opdracht ontworpen verrijdbaar onderstel met opbergruimte voor hout en accesoires. We stoken op gedroogd Amerikaans eikenhout, speciaal voor de pizza oven geleverd door een haardhouthandel in Tilburg.”