Deze “Pizza Bistecca (pizza met biefstuk) is de signature pizza van italiëplein-bezoeker Koos Bakker.
Deeg en rijstijd:
- 900 gr bloem type 00
- 500 ml water
- 1,5 gr gist
- 25 gr zout (fijn zeezout)
Gist in water oplossen, dan bloem erbij doen en mengen tot een deeg.
Laat dit 3 uur rijzen en maak er daarna bolletjes van.
Bewaar dit ongeveer 48 uur in de koelkast en zorg dat ze 3 uur voor de pizzabereiding uit de koelkast zijn.
Ingrediënten voor de saus:
- Tomaten
- Ui
- Knoflook
- Ansjovis
- Bleekselderij
- Peper en zout
Bereiding van de saus:
Ui fruiten, dan knoflook, bleekselderij en ansjovis erbij fruiten.
Daarna de tomaten erbij doen en 1,5 uur zachtjes laten pruttelen.
Vervolgens alle ingrediënten pureren en op smaak brengen met peper, zout en oregano.
Ingrediënten op de pizza:
- Tomatensaus
- Biefstuk
- Pijnboompitjes (geroosterd)
- Rucola
- Kaas (pecorino)
- Peper
Bereiding van de pizza:
Stook de houtoven op tot 260 graden.
Maak een mooie ronde plak van een deegbol, verdeel hier wat tomatensaus over en strooi er dan geraspte kaas overheen.
Bak deze plak mooi af en als deze uit de oven komt en leg er dan dun gesneden plakjes biefstuk (bestrooid met versgemalen peper), rucola en pijnboompitjes op.
En dan nu maar lekker smullen.