Eiwit in pizzabloem: het ene eiwit is het andere niet
Vandaag kijken we eens wat uitgebreider naar de eiwitten in pizzabloem. Om de simpel…
Vandaag kijken we eens wat uitgebreider naar de eiwitten in pizzabloem. Om de simpel…
Biga is een voordeeg (ook wel starter genoemd), net als poolish en zuurdesem. Alle d…
Autolyse is een techniek waarbij je water en bloem (of meel) heel kort mengt, om het mengsel daarna minimaal 30 minuten te laten rusten. De bloem krijgt zo de tijd om het water goed in zich op te nemen.
Semola is een bijzonder en waardevol ingrediënt voor pizzabakkers. Het geeft een lek…
Poolish wint op dit moment snel aan populariteit. Ambachtelijke broodbakkers werken …
Wat is de beste bloem voor pizza?Als je deze vraag aan een Italiaanse pizzabakke…
Flammkuchendeeg en pizzadeeg worden vaak in één adem genoemd. Maar ze zijn wel degel…
Een goede planning is voor pizzabakkers essentieel. Want jouw pizzadeeg moet natuurl…
Pizzadeeg kneden kan met de hand of in de keukenmachine. Of in een speciaal daar…
Er zijn tal van manieren om zelf tomatensaus voor pizza te maken. In alle gevallen …
De tijd is rijp voor wat Pizza Ethiek. Wat "food for thought" zeg maar. Vind jij dat…
Is er eigenlijk een ideale volgorde om jouw pizza te beleggen met saus, kaas en de r…
Bij het woord "Bourgondiër" denk ik eerder aan België dan aan Nederland.Toch is …
Bestaat er zoiets als gezonde pizza? Of gaan gezond en pizza gewoon niet samen? Ik g…
Beeld je in dat je op dit moment in Zuid-Italië bent. De zon schijnt, het is lekker…
Hoewel zelf thuis pizza maken onmiskenbaar populairder wordt, zie je dat (vooralsnog…
Nieuwe pizzaboeken zijn in Nederland vrij zeldzaam. Als het er een paar per jaar zij…
Pizza is meestal hartig. Met kaas, groente, vlees of vis als veelgebruikt beleg. Toc…
Als een pizza heet en vers uit de oven komt, dan is het kruim zacht en de korst lek…
Een pizzaoven kopen doe je niet wekelijks. En je wilt natuurlijk niet na de eerste k…
Wat is het beste hout om pizza te bakken in een pizzaoven? Moet het per se hardhout…
Als je de moeite hebt genomen om zelf pizzadeeg te maken, dan is het natuurlijk jamm…
Hoe bak je eigenlijk de beste pizza? Op hout? Op gas? Of gewoon op stroom? Het is ee…
Online zijn er veel pizzarette recepten te vinden. Het valt ons op dat veel van die …
Verschillende soorten pizzastenen Als je in de webshop van italiëplein een pizzaste…
Schoonmaken, wie houdt er niet van :-) Gelukkig hoef je als pizzabakker niet wekelij…
Veel pizza's zijn eigenlijk helemaal niet zo uniek. De Quattro Stagioni of Pizza Ton…