Deze Pizza Crocce met Napolitaanse worst en panzerotti is de signature pizza van italiëplein-bezoeker uit België met Napolitaanse roots Mario Musone.
Deeg en rijstijd:
“Ik gebruik Caputo rosso, met een rijstijd van 48 uur. Als moedergist gebruik ik biga. Verder ga ik niet meer uitleggen over mijn recept, het moet natuurlijk een beetje geheim blijven hè!”
Ingrediënten:
- Napolitaanse worst
- Panzerotti Napolitani
- Provolone kaas
- wat blaadjes basilico
- goede extra vergine olijfolie
Bakken:
“Zelf bak ik in de uuni koda, maar volgende zomer ga ik beginnen aan mijn pizzaoven in mijn tuin. Natuurlijk laat ik de vuursteen komen van de Vesuvius.”
“Zoals je misschien gemerkt hebt ik Napolitaanse roots. Hierdoor is het voor mij onmogelijk om nog een andere pizza te eten dan een Napolitaanse. Door gebrek aan goede pizzeria’s ben in ze zelf maar gaan leren maken. Dit bevalt me zeer goed en nu kan ik eindelijk hier in België pizza eten. Natuurlijk ga ik nog zeker twee keer per jaar naar Napoli, daar zijn ze toch het lekkerst!”