Deze Pizza “d’n Duuëvel” met groene pepers en gekarameliseerde rode paprika is de signature pizza van italiëplein-bezoeker Wigbert Coppen.

Wat is het geheim van jouw signature pizza, wat maak ‘m zo onweerstaanbaar?

“De “duuëvel” is Weerter dialect voor de duivel. Vanwege de pittige twist die je aan deze pizza kunt geven, heb ik hem deze naam geven én vanwege de bijkomstigheid dat de duivel in onze Weerter rogstaekerslegende een prominente rol speelt.”

Deeg en rijstijd:

  • 1700 gr Caputo cuoco (10-12 pizza’s)
  • 1 liter Water
  • 30 gr criscito
  • 50 gr zout
  • 1 gr droge gist

10 minuten kneden dan een half uur laten rusten en daarna ongeveer 68 uur in de koelkast als één bol.

Dan de deeg bollen maken en tenminste 4 uur wachten voor je begint met bakken.

Pizza "d'n Duuëvel" met groene pepers en gekarameliseerde rode paprikaIngrediënten:

  • Tomaten saus van goede tomaten met ” home made ” knoflook sambal (per lepel tomatensaus 1 theelepeltje sambal )
  • Mozzarella
  • Groene pepers
  • Gekarameliseerde rode paprika (karameliseren met bruine suiker en knoflook)
  • Champignons
  • Rode ui
  • Pittige pizza kruiden
  • Olijfolie aioli liefst zelf gemaakt (wrijf hier de korst mee in)

Dit alles kan zo pittig als je zelf wilt, bij “normaal” gebruik van peper en kruiden zullen de spicy ingrediënten behoorlijk meevallen door de zoete smaak van de gekarameliseerde paprika.

Bakken:

“Ik bak sinds juli 2020 pizza’s en heb een Clementi pizza oven. Smakelijk eten !!!”