Deze klassieke Pizza Margherita (met zuurdesem) is de signature pizza van italiëplein-bezoeker Simon Jans.

“Mijn signature pizza is geen eigen creatie, maar wel een echte klassieker: de Napolitaanse Margherita. Ik probeer deze zo goed mogelijk volgens de regels van de kunst te maken, al hoeft het van mij niet 100% AVPN approved te zijn 😉.”

Deeg en rijstijd: 

Ik werk met zuurdesem en ik doe alles op kamertemperatuur.

Ongeveer 12 uur bulkrijs en 12 uur in bolletjes gerezen op kamertemperatuur.

Ingrediënten:

  • Verse basilicum,
  • mozzarella
  • parmigiano
  • San Marzano-tomaat

Om de mozzarella minder waterig te maken heb ik een trucje. Ik plaats de mozzarellabolletjes in een badje van volle melk met een klein beetje zout en laat dit ongeveer een half dagje trekken. Dit komt al iets meer in de buurt van echte verse Mozzarella.

Voor de tomaten gebruik ik uiteraard deze San Marzano.

Bakken:

Mijn pizza’s bak ik in mijn ‘pizza party bollore’ oven, op gas. Deze heb ik gekocht in de zomer van 2019 dus ik ben nu iets meer dan een jaar bezig. Daarvoor heb ik ook al wel geëxperimenteerd met de gewone keukenoven. Maar die oven maakt echt wel een groot verschil.

Op de foto staat de Margherita die ik tot nu toe de beste vind die ik al gemaakt heb, zowel qua smaak, textuur en uitzicht.