Deze pizza met crème fraîche en gerookte makreel is de signature pizza van italiëplein-bezoeker Leon Biessen.

Wat is het geheim van jouw signature pizza, wat maak ‘m zo onweerstaanbaar?

“De reuk sensatie als je de pizza bakt is fantastisch.”

pizza makreel

Deeg en rijstijd: 

Voor het deeg gebruik ik Caputo “ Cuoco”, zuurdesem en weinig tot geen gist.

60 % hydratatie en 48 uur rijping.

Ingrediënten:

  • crème fraîche
  • fleur de sel
  • grof gemalen zwarte peper
  • citroen
  • verse bieslook
  • gerookte makreel
  • parmigiano reggiano
  • rode ui
Werkwijze:
Op de bodem crème fraîche met fleur de sel en grof gemalen zwarte peper en een squeeze citroen en wat verse bieslook.
Hierover strooi je wat parmigiano reggiano en vervolgens beleg je de pizza met wat flinterdun gesneden rode ui en wat vlokken gerookte makreel. Let wel op kleine graatjes, die wil je je gasten besparen.
Bakken:
“Dat doe ik buiten in mijn steen-oven.”