Deze pizza met groene asperges is de signature pizza van italiëplein-bezoeker Paul van den Bergh.

Wat is het geheim van jouw signature pizza, wat maak ‘m zo onweerstaanbaar?

“Het geheim van deze pizza is om de asperges eerst op hoog vuur in de pan te bakken, hierdoor komt het vocht uit de groente waardoor de smaak geconcentreerder wordt en er minder vocht op je pizza komt. Zorg ook dat de mozzarella goed is uitgelekt in een doek.”

Deeg en rijstijd: 

  • 1 kg Caputo Cuoco (voor circa 6 pizza’s)
  • 30 gram zout
  • 590 ml water
  • 1.5 gram gedroogde gist

Na het kneden van het deeg het deeg 2 uur laten rijzen op kamertemperatuur, vervolgens de panetti’s maken en in een afgesloten bak +/- 24 uur in de koelkast zetten. De volgende dag haal je het deeg 6-8 uur van tevoren uit de koeling.

pizza met groene asperges

Ingrediënten:

  • San Marzono tomaten uit blik
  • Groene asperges
  • Ui
  • Mozzarella (gedroogd in doek)
  • Ham
  • Basilicum

Bakken:

“In de houtoven! Ik ben nog geen rot in het vak, maar de pizza’s die uit de oven komen smaken er niet minder om! Ik probeer zoveel mogelijk pizza’s op de Napolitaanse wijze te maken, dus volledig met de hand en niet met een deegroller. Dit valt nog best tegen maar oefening baart kunst!”