Deze pizza met jonge gorgonzola en rozemarijn is de signature pizza van italiëplein-bezoeker GertJan Kuiper.

Wat is het geheim van jouw signature pizza, wat maak ‘m zo onweerstaanbaar?

“Het is de simpelste pizza die ik ken. Ik heb ‘m ooit gegeten in Italië, sindsdien is het standaard de eerste pizza die ik bak.”

Deeg en rijstijd:

Meestal maak ik een Napolitaans deeg met ietsjes meer water erin (om te compenseren voor de iets lagere maximumtemperatuur in mijn Stadler houtoven).

Ik laat het deeg een paar dagen in de koelkast staan voor ik er bollen van maak.

pizza met jonge gorgonzola en rozemarijn

Ingrediënten:

  • enkel wat stukjes (vrij jonge) gorgonzola,
  • halverwege de baktijd een handvol verse rozemarijn erop.
  • Sliertje olijfolie voor het opdienen. Klaar.

Bakken:

“Ik bak al jaren pizza (al twee van die rode ferrari oventjes versleten), maar sinds 2017 heb ik een houtoven van Pieter Stadler, die vooral in de zomer, als het kan wekelijks gebruikt wordt. En veel in Italië, en als het even kan met je neus op de oven om te kijken hoe knap en goed ze dat toch kunnen…”