Deze pizza met reuzel is er een uit de tijd van onze voorouders. Net als bijvoorbeeld deze pizza met knoflook en olie.
Ingrediënten pizza met reuzel
- Reuzel (dierlijk vet, meestal van de varkensbuik) of plakjes vet spek
- geraspte kaas, bij voorkeur pecorino, provolone of caciocavallo
- een paar blaadjes basilicum
- eventueel wat mozzarella (zie variatie)
Bestrijk de pizzabodem met de reuzel. Als je wil, kan je de reuzel vervangen door plakjes vet spek. Besprenkel de pizza met wat geraspte kaas. Leg er een paar blaadjes basilicum op en bak de pizza. Goed om te weten: het is beter om basilicumblaadjes niet te wassen. Dan verliezen ze hun geur. Als het al nodig is om de blaadjes schoon te maken, veeg ze dan voorzichtig schoon met een doek of wat keukenpapier.
Variatie op het recept
Smeer de pizzabodem eerst in met de reuzel. Net zoals hierboven beschreven. Of beleg de bodem in plaats van met reuzel met plakjes vet spek. Strooi dan wat blokjes of plakjes mozzarella op de pizza. En maak de pizza af met de geraspte kaas en een paar basilicumblaadjes. Bak de pizza.
Recept: Vincenzo Buonassisi // Vertaling en bewerking: italiëplein