Deze pizza al pomodoro e basilico is een van de meest eenvoudige pizza’s. Maar dat maakt deze pizza met tomaat zeker niet minder lekker. De bodem van deze pizza moet trouwens heel dun zijn.

Ingrediënten pizza met tomaat

Bedek de bodem van je pizza met dunne plakjes verse tomaat. Je kan het beste tomaten nemen die veel vruchtvlees hebben en relatief weinig vocht. Bijvoorbeeld roma-tomaten of de ultieme Italiaanse pizza-tomaat: de San Marzano. Leg er dan gescheurde of hele blaadjes basilicum op. Maak de pizza af met wat peter en zout. Giet (bijvoorbeeld met een oliekannetje) wat olijfolie over je pizza en bak hem daarna zo kort en zo heet mogelijk in de oven.

Tomaat variaties:

Je kan voor deze pizza met tomaat zowel dunne schijfjes of reepjes verse tomaat gebruiken. Maar hele of gesneden tomaat uit blik kan ook. Welke tomaat je ook kiest, zorg er in ieder geval voor dat je pizzabodem niet te nat wordt met het vocht en de pitjes van de tomaten. Anders gaat je deegbodem sneller aan je werkblad of pizzaschep plakken. En je hebt kans dat je deeg niet goed gaar wordt tijdens het bakken.

Recept: Vincenzo Buonassisi // Vertaling en bewerking: italiëplein