Deze Pizza met spinazie, ricotta en rode ui is de signature pizza van italiëplein-bezoeker Maarten Heerdink.

Pizza met spinazie, ricotta en rode uiDeeg en rijstijd:

Mijn pizza bodem is gemaakt van zuurdesem deeg:

Werkwijze:

Desem in het water oplossen, meel erbij en dan autolyse voor 1 uur. Dan het zout erbij, mixen en stretchen. Daarna zo’n 36 uur bulk in de koelkast. Opbollen en zo’n 6 á 8 uur op kamertemperatuur laten rijzen.

Ingrediënten:

  • ricotta
  • rode ui
  • verse spinazie (eerst even laten slinken in de pan

De pizzabodem insmeren met ricotta, daarop de spinazie en rode ui en aftoppen met kleine dotjes ricotta.

Bakken:

“Ik maak nu ongeveer zo’n 3 jaar pizza’s. Ik ben begonnen met de ooni 3, helemaal te gek! Je stookt op houtpellets of op gas. Wat een mooi apparaat. Sinds kort heb ik een houtoven, een fontana. Die heeft even wat meer voorbereidingstijd nodig, maar is makkelijker te hanteren als deze eenmaal op temperatuur is. Pizza’s maken en bakken is een geweldige bezigheid! Wat een mooie dingen kun je er allemaal mee doen!”