Wil jij ook betere pizza’s leren bakken?
Dan is de Pizza Workshop van italiëplein zeker iets voor jou!
Op vrolijke en inspirerende wijze gaan we samen aan de slag om jouw zelfgemaakte pizza zóóóóó goed te maken, dat je het verschil niet meer proeft met de allerlekkerste pizza die je ooit at in een professionele pizzeria!
Tijdens de pizza workshop leggen wij (Elkin & Stefan) je het hele proces van pizza maken uit.
We beginnen de dag met 4 simpele ingrediënten en eindigen met de lekkerste zelfgebakken pizza’s ooit!
Wat komt er allemaal aan bod tijdens de pizza workshop?
DEEG MAKEN
Hoe je geweldig pizzadeeg maakt, komt tijdens de pizza workshop uitgebreid aan bod. Want met matig deeg maak je natuurlijk nooit een fantastische pizza.
We delen met jou al onze tips over:
- de verschillende soorten (pizza)bloem en hoe je ze moet gebruiken
- de temperatuur van je deeg
- gedroogde gist versus verse gist
- deeg maken met korte en lange rijstijden
- deeg maken op kamertemperatuur en in de koeling
- met de hand deeg kneden en deeg maken in de (deeg)machine
TOPPINGS
Goed deeg is belangrijk voor een lekkere pizza, maar de toppings zijn, in de juiste hoeveelheden, minstens zo belangrijk. Tijdens de pizza workshop leer je:
- alles over tomatensaus (en over pizze bianche – zonder tomatensaus)
- wanneer en hoe je verschillende (delicate) ingrediënten op de pizza legt
- minder is vaak meer (als het om pizza-ingrediënten gaat)
- van alles over kaas: van het gebruik van mozzarella tot parmigiano
PIZZA-TECHNIEKEN
Veel hobbybakkers lopen wel eens tegen wat pizza-probleempjes aan. Helemaal niet erg, want alle pizza-technieken die je nodig hebt bij het maken van een goede pizza gaan we oefenen:
- hoe moet je deeg opbollen (ofwel: bolletjes maken)
- hoe voorkom je dat jouw pizza aan je werkblad plakt
- hoe krijg je jouw pizza op je pizzaschep
- hoe maak je met je handen een mooie deegbodem
- hoe gooi je een pizzabodem in de lucht (en waarom zou je dat eigenlijk doen?)
SOORTEN PIZZA
Tijdens de workshop kijken we ook naar een aantal verschillende soorten pizza’s en ook naar de kenmerken die deze pizza’s van elkaar onderscheiden, zoals:
- Romeinse pizza & pizza uit New York
- Napolitaanse pizza
- pizza al taglio / plaatpizza
PIZZA BAKKEN
Als we alle theorie doorgenomen hebben en alle technieken geoefend, dan is het tijd om zelf een pizza te bakken (en op te eten)!
Tijdens de pizza workshop krijg je de gelegenheid om in een houtoven pizza te bakken. En uiteraard geven we je talloze bak-tips:
- bakken in de houtoven en in een elektrische oven of op gas (wat is het verschil?)
- hoe stook je de houtoven op en welke houtsoorten zijn geschikt?
LOCATIE & TIJDEN
De pizza-workshop vindt plaats op de sfeervolle locatie van Studio Izzy, aan de Varsseveldseweg 75a in Doetinchem.
De workshop begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.
KOSTEN
De workshop kost €169 per persoon. Dit bedrag is inclusief btw en er zijn verder ook geen bijkomende kosten. Koffie & thee met iets lekkers + lunch en vers gebakken pizza + een drankje zijn bij de workshop inbegrepen. Je krijgt tijdens de workshop ook een handig pizza-kado ter waarde van €20.
De workshopgroep is maximaal 18 personen groot. En dat zijn – net als jij – allemaal enorme pizzaliefhebbers :-)
IMPRESSIE
Bekijk hier een video-impressie van de workshop
AANMELDEN
De beschikbare workshop-data zijn via onderstaande button te bekijken en te reserveren.
Wil je je aanmelden voor een van de pizzaworkshops? Dat is heel eenvoudig. Selecteer de gewenste workshopdatum in de webshop van italiëplein. Vervolgens kan je jouw bewijs van deelname daar meteen bestellen en betalen. Per mail krijg je een bevestiging van jouw deelname.
RESERVEREN VOOR EEN GROEP
Wil je met een (besloten) groep familie of vrienden een pizzaworkshop volgen? Vanaf 12 deelnemers is het mogelijk om voor jullie een aparte datum te reserveren. Neem in dat geval even contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.