Insalata di broccoli, mandorle e peperoncino

Voor 4 personen

200 g hele blanke amandelen
zeezout
2 struiken broccoli, in roosjes
2 eetlepels chiliolie (blz. 63)
1 eetlepel knoflookolie (blz. 60)
50 ml Giorgio’s dressing (blz. 64)
2 verse chilipepers (1 rode en 1 groene), in smalle reepjes

Giorgio Locatelli - Made in Sicily - recept: broccolisalade met amandelen en chilipeper

Verhit de oven tot 180 °C.

Amandelen
Verdeel de amandelen in een enkele laag op een bakplaat en rooster ze circa 8 minuten in de oven. Als het een enkele laag is, hoeft u ze niet om te scheppen. Houd de amandelen in de gaten, ze kunnen ineens te donker zijn. Haal de amandelen als ze goudbruin zijn uit de oven en hak ze grof.

Broccoli
Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de broccoli 2-3 minuten afhankelijk van hoe groot de roosjes zijn. Giet ze af, doe ze in een kom met ijskoud water om het kookproces te stoppen en ze mooi groen te houden. Laat de broccoli op keukenpapier uitlekken. Doe de chili- en knoflookolie in een pan en verhit ze tot de stukjes knoflook gaan kleuren, schep nu de broccoli erdoor tot de roosjes heet zijn. Schud alles in een schaal en meng de dressing en de reepjes chilipeper erdoor, bestrooi de salade met de amandelen.

Serveer hem op kamertemperatuur.

Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Made in Sicily, recepten & verhalen

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Made in Sicily van Giorgio Locatelli.

Wellicht vind je dit ook leuk: 
» Win het kookboek ‘Made in Sicily’ van Giorgio Locatelli