Recept Giorgio Locatelli:

Capretto (o agnello) con acciughe, rosmarino e limone
Gebraden jonge geit (of lam) met ansjovis, rozemarijn en citroen

Giorgio Locatelli - Made in Sicily - recept: gebraden lam met ansjovis

Voor 4 personen

4 eetlepels bloem
1 kg geitenlam of lamsvlees, in flinke stukken (6 x 6 cm)
zeezout en versgemalen zwarte peper
150 ml plantaardige olie
20 cherrytrostomaatjes
1 venkelknol, in vieren
1 rode paprika, in vieren, zaadlijsten verwijderd
3 sjalotten, gehalveerd
1 aubergine, in dikke plakken
1 courgette, in dikke plakken
4 grote verse milde rode chilipepers
olijfolie

Voor de saus:
6 tenen knoflook
8 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
de naalden van 1 bos rozemarijn
200 ml droge witte wijn
200 ml wittewijnazijn
50 ml extra vergine olijfolie
geraspte schil en sap van 2 citroenen

Verhit de oven tot 165 °C.

Wrijf voor de saus de knoflook in een vijzel met een stamper fijn, voeg de ansjovis toe en wrijf ook deze fijn. Doe de rozemarijnnaalden erbij en wrijf alles tot puree. Roer er witte wijn, azijn, olijfolie en citroensap en -rasp door.

Strooi de bloem op een bord. Bestrooi het vlees met zout en peper en wentel het door de bloem; schud het teveel eraf. Verhit de plantaardige olie in een braadslee op het fornuis en braad het vlees rondom bruin. Voeg de saus toe, dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet hem in de oven. Braad het vlees 20 minuten, haal de folie eraf en braad het nog 25 minuten tot het gekarameliseerd is. Keer het vlees na 15 minuten om en zorg ervoor dat de saus niet verbrandt en bitter gaat smaken – doe er als het te droog wordt nog wat water bij.

Verdeel als u de folie van het vlees hebt gehaald alle groenten en de hele chilipepers op een bakplaat. Bestrooi ze met zout en peper, sprenkel de olijfolie erover en schuif de bakplaat bij het vlees in de oven. Leg het vlees als het klaar is op een verwarmde schaal, schik de geroosterde groenten eromheen en giet de saus erover.

Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Recept Giorgio Locatelli

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Made in Sicily van Giorgio Locatelli.

Wellicht vind je dit ook leuk: 
» Win het kookboek ‘Made in Sicily’ van Giorgio Locatelli