Granita al cocomero (watermeloengranita)

Giorgio Locatelli - Made in Sicily - recept watermeloengranita / mandarijnengranita

Voor 6 personen

1 watermeloen
50 g sinaasappelsap
250 g fijne kristalsuiker
30 g citroensap

Schil de watermeloen, snijd het vruchtvlees in stukken en pureer ze in een blender. Druk de puree door een zeef. U hebt 800 gram sap nodig. Verwarm het sinaasappelsap in een pan en roer de suiker erdoor tot hij is opgelost. Neem de pan van het vuur, laat het sap afkoelen en roer het watermeloen- en citroensap erdoor. Giet het ijsmengsel in een diepvriesdoos en zet het in de vriezer. Haal het er elke 10 minuten uit om de ijsmassa door te roeren tot er ijskristallen ontstaan.

Bewaar de granita tot het opdienen bij -8 °C, maar niet langer dan 3 dagen, omdat hij anders lelijke witte plekken krijgt en zijn verse smaak en aroma verliest.

Granita al mandarino (mandarijnengranita)

Voor 6 personen

900 g mandarijnensap (van circa 1½ kg mandarijnen)
250 g fijne kristalsuiker

Verwarm 100 gram mandarijnensap in een pan en roer de suiker erdoor tot hij is opgelost. Neem de pan van het vuur, laat de inhoud afkoelen en roer het overgebleven sap erdoor. Giet het ijsmengsel in een diepvriesdoos en zet het in de vriezer. Haal het er elke 10 minuten uit om de ijsmassa door te roeren tot er ijskristallen ontstaan. 

Bewaar de granita tot het opdienen bij -8 °C, maar niet langer dan 3 dagen, omdat hij anders lelijke witte plekken krijgt en zijn verse smaak en
aroma verliest.

Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Made in Sicily, recepten & verhalen

Deze twee recepten voor granita zijn afkomstig uit het kookboek Made in Sicily van Giorgio Locatelli.

Wellicht vind je dit ook leuk: 
» Win het kookboek ‘Made in Sicily’ van Giorgio Locatelli