Paprika uit Piemonte is een heerlijk bijgerecht waarin de smaak van de zomer terug te proeven is. De paprika en de tomaat zorgen voor de zoete noot, de ansjovis voor de pikante. Dit gerecht is goed te gebruik als primo, contorno of antipasto.
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 4 grote paprika’s (liefst de rode en gele)
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram tomaten
- 1 blikje ansjovis in olie
- Kappertjes
- 30 gr boter
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snijd de paprika’s in 3 stukken en verwijder de zaadlijsten. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in flinterdunne plakjes. Maak de tomaten schoon en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de ansjovisfilets klein. Roer de knoflook en tomaten door elkaar en breng op smaak met iets zout. Roer ook de helft van de peterselie en alle kappertjes erdoor. Verdeel dit mengsel over de paprika’s.Verdeel ook de ansjovis over de paprika’s. Leg op elke paprika een klein blokje boter. Leg de paprika’s in een ovenvaste schaal en bedruppel ze met olijfolie. Laat de paprika’s in 30 minuten gaar worden. Bestrooi voor het serveren met de overige peterselie.
Buon appetito!