Bij pizza denk je meestal aan hartig. Logisch. Maar je kan met pizza ook heel goed de zoete weg inslaan. Zoals deze pizza met appel en honing.

recept zoete pizza met appelen honing

Zoete pizza met appel

Wat heb je nodig:

  • een bolletje pizzadeeg
  • een appel, liefst stevig, fris en zuur
  • honing
  • walnoten
  • poedersuiker

Snij om te beginnen je appel in flinterdunne plakjes. Bewerk vervolgens je bolletje deeg tot een mooie ronde bodem. Dat kan met de hand of met een pizza deegroller. Beleg je pizzabodem met de schijfjes appel. Zorg dat de hele bodem goed is bedekt, anders verbrandt deze tijdens het bakken. Laat aan de rand 1 tot 2 centimeter vrij.

Besprenkel de appelstukjes met honing (zoveel je wilt) en bak je pizza tot de appel zacht is en de korst mooi gekleurd en de bodem knapperig. Als je pizza uit de oven komt strooi je er wat gehakte walnoten over. Maak de pizza af met wat poedersuiker.

Je kan de walnootjes eventueel ook meebakken met de pizza. Let er dan wel op dat ze niet verbranden voordat je pizza gaar is. Het beste is in dit geval om de pizza op een hoge temperatuur (250 tot 280 graden) zo kort mogelijk te bakken. In de houtoven is de temperatuur meestal nog wat heter en gaat het bakken nog sneller.

Zelf pizza bakken

Bak je graag zelf pizza? In de italiëplein-pizzawinkel vind je alles wat je nodig hebt bij het maken van pizzadeeg en het beleggen, bakken en serveren van je pizza.