Een van de dingen die ik zo mooi vind aan de Italianen is hun ongekende creativiteit. Dat vertaalt zich in bijvoorbeeld het Italiaans design, hun humor, maar ook in hele praktische oplossingen voor ogenschijnlijk onoplosbare problemen. Neem nou restauranteigenaar Donella Faggioli. Zij opent binnenkort in Florence de osteria L'è maiala (Dit is het varken) in een tijd dat ook de Italianen minder geld uitgeven aan buiten de deur eten. Faggioli bedacht een list.

Restaurant L'e maiala in Florence geeft gasten een maaltijd in ruil voor groente

Restaurant L'e maiala in Florence geeft gasten een maaltijd in ruil voor hun eigen gekweekte groente. Foto: geishaboy500

Een maaltijd in ruil voor groente

Gasten van de nieuwe osteria (40 tafels) kunnen vanaf eind september zelf geteelde groenten, geteeld fruit of zelfs vlees meenemen naar het restaurant van Faggioli. In ruil voor de eigen producten krijgt de gast van Faggioli een maaltijd. De meegenomen producten worden uiteraard verwerkt in de maaltijden van het restaurant, zo vertelde Faggioli het Italiaanse persbureau ANSA. Het nieuws ging vrijwel direct de hele wereld over.