Een jonge vrouw poseert zelfbewust voor de schilder. Ze is gekleed naar de laatste badmode: een kort badpak zonder pijpen en mouwen. Als rasechte impressionist hanteert Israels een losse schildertoets om zijn spontane observaties vast te leggen

 

Badplaats Viareggio

Het schilderij 'Strandgezicht van Viareggio' (Italië) van de Nederlandse impressionistische schilder Isaac Israels (1865-1934) is verkocht aan het Niedersächsisches Landesmuseum in Hannover.

Isaac Israels voelde zich aangetrokken tot het mondaine strandvertier. In de jaren twintig van de vorige eeuw verbleef hij verschillende keren in de ten westen van Florence gelegen badplaats Viareggio. Tijdens een van die bezoeken schilderde hij dit werk, dat volgens kenners gerekend kan worden tot zijn beste strandgezichten.

Kort badpak

Een jonge vrouw poseert zelfbewust voor de schilder. Ze is gekleed naar de laatste badmode: een kort badpak zonder pijpen en mouwen. Als rasechte impressionist hanteert Israels een losse schildertoets om zijn spontane observaties vast te leggen.

Alle belangrijke musea in Nederland hebben werk van Isaac Israels in de collectie. Het 'Strandgezicht van Viareggio' zal vanaf 13 augustus in Hannover te zien zijn.

Wat het Landesmuseum voor het werk van Israels heeft betaald is door de verkoper, Mark Smit Kunsthandel in Ommen, niet bekend gemaakt. De kunsthandel bestempelt de verkoop wel als 'de grootste acquisitie van het museum in de afgelopen decennia'.