Op uitgelekte beelden van een training van het Nederlands Elftal hoorde ik onze bondscoach zijn jongens toespreken.

“We gaan vandaag een sjabloontraining doen.”

Dat begrip kende ik eerlijk gezegd niet, sjabloontraining.
Maar ik voetbal ook niet in Oranje.

Even googelen dus. Want ik was razend nieuwsgierig wat Louis voor onze jongens in petto had…

Maar… op sjabloontraining vind je helemaal niks.
Terwijl dat wel exact was wat Louis zei.

“Bedoel je misschien sjabloon training?“, vraagt de alwetende zoekmachine. 
Ik klik en er verschijnt inderdaad kilometers aan materiaal voor trainers.

Sjablonen dus.

Maar onze bondscoach gaat met zijn dúúzend jaar ervaring toch niet op internet even een leuk traininkie downloaden?

Ik denk stiekem dat Louis met zijn sjabloontraining vooral het meeluisterende journaille niet wijzer wilde maken.

Hij had gewoon een tactische training voorbereid. Wedden?

En dat is precies wat ik hier met jullie wil doen: een tactische pizza training.

Want ook pizzabakkers kunnen wedstrijden winnen dankzij een gedeegen voorbereiding .

Stel, je deeg piekt helemaal op het verkeerde moment.
Dan wordt het lastig scoren.

Je moet dus altijd weten wanneer en hoe laat jouw wedstrijd begint.
Daarna reken je terug wanneer je jouw deeg gaat maken.

Dat kan op 2 manieren: op kamertemperatuur of in de koeling.

De kamertemperatuur-methode gebruik je tot maximaal 24 uur voor de wedstrijd.

De koeling is voor wedstrijden over 2 tot 3 dagen.

Je hebt dan dus wat meer rusttijd.

Vergeet bij een lange rusttijd niet dat je ook nog rijstijd hebt.
Anders kom je te laat aan in het stadion (taalgrapje :-) ).

En dan mis je de warming up.

Gevolg: de spieren zijn dan stug in plaats van lekker soepel.

Laatste tip: zorg ALTIJD voor goed materiaal.

Door dat in deze pizzawinkel te kopen, sponsor je jouw favoriete cluppie.

Waardoor ik tot in lengte van dagen regelmatig een leuk en leerzaam pizzastukje als deze voor je zal schrijven.

Volgens geheel eigen sjabloon.

p.s. Wil jij in 1 dag nog betere pizza’s leren bakken? Check dan de actuele data van mijn pizza trainingen.