Hout, gas of stroom? Wat bakt de beste pizza?
Hoe bak je eigenlijk de beste pizza? Op hout? Op gas? Of gewoon op stroom? Het is een simpele vraag, met een veelzijdig antwoord. Pizza bakken op hout…
Voor het bakken van de Perfecte Pizza heb je niet per se een houtoven nodig. Ook in een elektrische oven of zelfs op de BBQ kan je een meer dan goede pizza bereiden.
Na het maken van pizzadeeg en het beleggen van jouw pizzabodem, is het nu tijd om jouw pizza perfect af te bakken in jouw oven.
Pizzaovens zijn er in vele soorten en maten. De een bakt in een houtgestookte pizzaoven. De ander bakt pizza in een gasoven, in een elektrische oven, of op de BBQ. Met al deze opties kan je in principe een goede pizza bereiden.
Maar de soort oven is wel erg bepalend voor het resultaat. Elektrisch bakken op een lagere temperatuur vraagt om een iets andere aanpak dan wanneer je bakt in een hele hete houtoven.
Hoe je jouw pizza ook afbakt, in deze categorie vind je al onze blogs en onze vele tips over bijvoorbeeld het opstoken van en bakken in de houtoven. Welk hout moet je juist wel gebruiken, en welke bij voorkeur niet?
We laten je zien dat je een supergoede pizza kunt bakken in een gewone keukenoven met behulp van een pizzasteen of biscotto. En hoe je jouw recept dan het beste een klein beetje aan kunt passen zodat jouw pizza heerlijk krokant wordt, of juist wat zachter en luchtiger.
En behalve deze onderwerpen hebben we nog heel veel andere pizzabaktips voor je…
Mocht je na het lezen van een artikel een vraag of opmerking hebben, laat dan zeker even een reactie achter onder het betreffende artikel.
Hoe bak je eigenlijk de beste pizza? Op hout? Op gas? Of gewoon op stroom? Het is een simpele vraag, met een veelzijdig antwoord. Pizza bakken op hout…
Online zijn er veel pizzarette recepten te vinden. Het valt ons op dat veel van die pizzarette recepten vaak niet best zijn. Bloggers, die aan hun advi…
Verschillende soorten pizzastenen Als je in de webshop van italiëplein een pizzasteen koopt, dan heb je keus uit verschillende soorten pizzastenen. Zo…
Schoonmaken, wie houdt er niet van :-) Gelukkig hoef je als pizzabakker niet wekelijks de stofdoek ter hand te nemen. Maar ik raad je beslist aan om 1 …
Veel pizza's zijn eigenlijk helemaal niet zo uniek. De Quattro Stagioni of Pizza Tonno, lekker zijn ze beslist. Maar niet erg verrassend. En meestal zi…
Ook zonder veel ervaring kan je best een hele goede pizza bakken. Pizza bakken wordt ingewikkelder naarmate je meer weet. Je gaat dan beseffen da…
Arjan uit Dordrecht stuurde me een interessante pizzavraag. Die had ik nog niet eerder gehad... Komt ie: "Wat is het toch als je in Italië…
Een zelfgemaakte pizza voorbakken, kan dat? Het antwoord is ja, dat kan. Ik laat je zien wat de beste manier is om dat te doen. >> Je kan mijn…
Traditionele houtgestookte ovens hebben altijd een stenen vloer waarop de pizza's gebakken worden. Om dit na te bootsen in een gewone keukenoven is ooi…
Herken jij de volgende pizza-situatie? Dan is dit blogje over het houden van een stressvrij pizza feest voor jou! Als ik pizza's bak voor ons gezin is…
Deze site maakt gebruik van cookies. Cookie-informatie wordt voor 14 dagen opgeslagen in je browser, daarna vragen we je opnieuw om toestemming. Door cookies tijdelijk op te slaan herkent jouw browser bijvoorbeeld als je in een bepaalde periode deze website meermaals bezoekt.
Strikt noodzakelijke cookies zijn altijd ingeschakeld, deze cookies zijn nodig om deze website correct te laten werken.
Wij gebruiken Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen. Door deze cookie toe te staan, help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!
Op deze pagina lees je meer informatie over ons Cookiebeleid [/ privacy_link]