Pizza met Ketchup & Mayo – Waar ligt de grens?
De tijd is rijp voor wat Pizza Ethiek. Wat "food for thought" zeg maar. Vind jij dat alles maar moet kunnen op de pizza? Of gaan sommige ingrediënten e…
Een pizza wordt pas echt een pizza na het toevoegen van een paar heerlijke toppings.
Na het maken van het pizzadeeg, ga jij jouw pizza beleggen.
Er zijn geen wettelijk vastgestelde regels over wat wel en niet op een pizza mag aan ingrediënten. Al is volgens de Napolitaanse pizzatraditie fruit op pizza over het algemeen ‘verboden’.
Wat jij een lekkere pizza vindt, is wat ons betreft heel persoonlijk. Laat je qua toppings dus niet tegenhouden :-)
De belangrijkste tip die wij voor jou hebben, is om je pizza vooral niet te vol te stapelen. Dat komt de smaak vaak niet ten goede. Less is more, geldt héél erg voor pizza.
Wij – Stefan & Elkin – van italiëplein, helpen jou graag op weg met onze kennis en ervaring.
In deze categorie “Pizza Beleggen” lees je al onze blogs met talloze handige tips. Bijvoorbeeld over goede pizza-kazen, diverse soorten groente en de beste tomaat voor op je pizza. En hoe je jouw pizza het mooiste opmaakt.
Mocht je na het lezen van een artikel een vraag of opmerking hebben, laat dan zeker even een reactie achter onder het betreffende artikel.
De tijd is rijp voor wat Pizza Ethiek. Wat "food for thought" zeg maar. Vind jij dat alles maar moet kunnen op de pizza? Of gaan sommige ingrediënten e…
Is er eigenlijk een ideale volgorde om jouw pizza te beleggen met saus, kaas en de rest van de ingrediënten zoals ui, paprika en olijf? Wat is beter: e…
Bij het woord "Bourgondiër" denk ik eerder aan België dan aan Nederland. Toch is Nederland Bourgondischer. Wij Nederlanders hebben een nogal uitb…
Bestaat er zoiets als gezonde pizza? Of gaan gezond en pizza gewoon niet samen? Ik geef je hier een flink aantal tips, want zelf gezonde pizza maken is…
Beeld je in dat je op dit moment in Zuid-Italië bent. De zon schijnt, het is lekker warm... Je bent op de binnenplaats van een oude Italiaanse boer…
Hoewel zelf thuis pizza maken onmiskenbaar populairder wordt, zie je dat (vooralsnog) niet terug aan de pizza boeken van 2019. Er verschenen dit jaar s…
Nieuwe pizzaboeken zijn in Nederland vrij zeldzaam. Als het er een paar per jaar zijn, is dat al veel. De insteek en het niveau van de pizzaboeken is v…
Pizza is meestal hartig. Met kaas, groente, vlees of vis als veelgebruikt beleg. Toch is het in Italië zeker niet ongewoon om een pizza met fruit te ma…
Als je zelf pizza maakt, dan gaat er wel eens iets mis. Je deeg rijst niet, of zakt na verloop van tijd helemaal in. Of je pizzabodem scheurt zodra je …
Op verreweg de meeste pizza's zit kaas. Maar wil je pizza zonder kaas maken, dan heb ik in dit blogje een paar goede recepten voor je. Pizza zonder ka…
Deze site maakt gebruik van cookies. Cookie-informatie wordt voor 14 dagen opgeslagen in je browser, daarna vragen we je opnieuw om toestemming. Door cookies tijdelijk op te slaan herkent jouw browser bijvoorbeeld als je in een bepaalde periode deze website meermaals bezoekt.
Strikt noodzakelijke cookies zijn altijd ingeschakeld, deze cookies zijn nodig om deze website correct te laten werken.
Wij gebruiken Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen. Door deze cookie toe te staan, help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!
Op deze pagina lees je meer informatie over ons Cookiebeleid [/ privacy_link]