Gezonde pizza: tips om jouw pizza minder zout en vet te maken
Bestaat er zoiets als gezonde pizza? Of gaan gezond en pizza gewoon niet samen? Ik geef je hier een flink aantal tips, want zelf gezonde pizza maken is…
In de blogjes over je “pizza beleggen” krijg je talloze handige tips. Bijvoorbeeld over goede pizza-kazen, diverse soorten groente en de beste tomaat voor op je pizza.
Bestaat er zoiets als gezonde pizza? Of gaan gezond en pizza gewoon niet samen? Ik geef je hier een flink aantal tips, want zelf gezonde pizza maken is…
Pizza is meestal hartig. Met kaas, groente, vlees of vis als veelgebruikt beleg. Toch is het in Italië zeker niet ongewoon om een pizza met fruit te ma…
Als je zelf pizza maakt, dan gaat er wel eens iets mis. Je deeg rijst niet, of zakt na verloop van tijd helemaal in. Of je pizzabodem scheurt zodra je …
Op verreweg de meeste pizza's zit kaas. Maar wil je pizza zonder kaas maken, dan heb ik in dit blogje een paar goede recepten voor je. Pizza zonder ka…
Een pizza beleggen kan natuurlijk met honderden verschillende ingrediënten. De meeste pizza toppings leg je op je pizzabodem en bak je mee in de oven. …
In het kookboek Eet, proef en beleef Toscane van de Italiaanse foodblogger Giulia Scarpaleggia staat een mooi recept voor geconserveerde tomaten. Met d…
Je kan tegenwoordig in heel veel (web)winkels een fles goede Italiaans olijfolie kopen. Intussen zijn er wel zoveel winkels, dat kiezen best lastig…
De Napolitanen zijn nogal streng als het gaat om de ingrediënten die wel en niet op de pizza mogen. Ook met de tomatensaus, de basis voor veel pizza's,…
Zelf pizza bakken begint met een goed pizzadeeg. Snel daarna kom je bij de tomaten en/of de tomatensaus. Er zijn voor je pizza tal van (kant en klare) …
Olijfolie en pizza, dat is al sinds mensenheugenis een gouden combinatie. De olijfolie wordt meestal als laatste ingrediënt op de pizza aangebracht, vl…