Van alle pizza kaas smelt, bubbelt en bruint mozzarella het best
Onderzoekers van de universiteit van Auckland in Nieuw Zeeland hebben wetenschappelijk bewezen wat de Italianen al lang weten: van alle kazen waar je e…
Een pizza wordt pas echt een pizza na het toevoegen van een paar heerlijke toppings.
Na het maken van het pizzadeeg, ga jij jouw pizza beleggen.
Er zijn geen wettelijk vastgestelde regels over wat wel en niet op een pizza mag aan ingrediënten. Al is volgens de Napolitaanse pizzatraditie fruit op pizza over het algemeen ‘verboden’.
Wat jij een lekkere pizza vindt, is wat ons betreft heel persoonlijk. Laat je qua toppings dus niet tegenhouden :-)
De belangrijkste tip die wij voor jou hebben, is om je pizza vooral niet te vol te stapelen. Dat komt de smaak vaak niet ten goede. Less is more, geldt héél erg voor pizza.
Wij – Stefan & Elkin – van italiëplein, helpen jou graag op weg met onze kennis en ervaring.
In deze categorie “Pizza Beleggen” lees je al onze blogs met talloze handige tips. Bijvoorbeeld over goede pizza-kazen, diverse soorten groente en de beste tomaat voor op je pizza. En hoe je jouw pizza het mooiste opmaakt.
Mocht je na het lezen van een artikel een vraag of opmerking hebben, laat dan zeker even een reactie achter onder het betreffende artikel.
Onderzoekers van de universiteit van Auckland in Nieuw Zeeland hebben wetenschappelijk bewezen wat de Italianen al lang weten: van alle kazen waar je e…
Eet, proef en beleef Toscane. Zo heet het nieuwe kookboek met Toscaanse familierecepten van de Italiaanse foodblogger Giulia Scarpaleggia. Italiëpl…
In het kookboek Eet, proef en beleef Toscane van de Italiaanse foodblogger Giulia Scarpaleggia staat een mooi recept voor geconserveerde tomaten. Met d…
Je kan tegenwoordig in heel veel (web)winkels een fles goede Italiaans olijfolie kopen. Intussen zijn er wel zoveel winkels, dat kiezen best lastig…
De Napolitanen zijn nogal streng als het gaat om de ingrediënten die wel en niet op de pizza mogen. Ook met de tomatensaus, de basis voor veel pizza's,…
Zelf pizza bakken begint met een goed pizzadeeg. Snel daarna kom je bij de tomaten en/of de tomatensaus. Er zijn voor je pizza tal van (kant en klare) …
Olijfolie en pizza, dat is al sinds mensenheugenis een gouden combinatie. De olijfolie wordt meestal als laatste ingrediënt op de pizza aangebracht, vl…
Op Sicilië komt u vaak recepten tegen die caciocavallo voorschrijven, maar die kaas is buiten het eiland lastig te vinden omdat hij verrassend genoeg v…
Het gaat goed met de Italiaanse blauwschimmelkaas Gorgonzola. Jaarlijks wordt in Italië zo'n 500 miljoen kilo Gorgonzola geproduceerd. Zowel de consump…
Witlof is, op zijn zachtst gezegd, nogal Hollands. De Fransen en Belgen verbouwen er ook wat van, maar Nederland is wereldwijd het belangrijkste export…
Deze site maakt gebruik van cookies. Cookie-informatie wordt voor 14 dagen opgeslagen in je browser, daarna vragen we je opnieuw om toestemming. Door cookies tijdelijk op te slaan herkent jouw browser bijvoorbeeld als je in een bepaalde periode deze website meermaals bezoekt.
Strikt noodzakelijke cookies zijn altijd ingeschakeld, deze cookies zijn nodig om deze website correct te laten werken.
Wij gebruiken Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen. Door deze cookie toe te staan, help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!
Op deze pagina lees je meer informatie over ons Cookiebeleid [/ privacy_link]