Plaatpizza, tips voor de bodem en heerlijk beleg
Voor het maken van plaatpizza heb je niet veel meer nodig dan een bakplaat, goed deeg, olijfolie, tomaten, kaas en een paar mooie ingrediënten naar keu…
Recepten voor pizza’s met kaas, groente, vlees en vis. Maar ook zoete en bijzondere pizza’s.
Voor het maken van plaatpizza heb je niet veel meer nodig dan een bakplaat, goed deeg, olijfolie, tomaten, kaas en een paar mooie ingrediënten naar keu…
De recente aardbeving in midden-Italië heeft vooral het plaatsje Amatrice hard geraakt. Het dorpje was voor de beving al bij velen bekend als 'stad van…
De pizza friarielli is een klassieke Napolitaanse pizza. De belangrijkste ingrediënten voor deze pizza zijn de friarielli (Napolitaanse broccoli) en sa…
Voor deze pizza met spinazie heb je slechts een paar eenvoudige ingrediënten nodig: spinazie parmigiano (provolone of pecorino kan ook) olijfol…
Pizza met ui, daar kan je eindeloos mee variëren. Daarom niet 1 recept, maar 4 variaties voor een pizza met ui. In al deze recepten is de ui het hoofdi…
Deze pizza uit Puglia komt uit het gebied Gargano, in de hak van de Italiaanse laars. Het is een simpele, smaakvolle pizza die gemaakt wordt met tomaat…
Net als de pizza met tomaat en basilicum en de pizza met knoflook en olie, is de pizza alla marinara (met ansjovis) een ware Italiaanse klassieker. Het…
Een kenmerk van de Pizza alla Romana (pizza uit Rome) is de dunne krokante bodem. Maak de bodem voor deze pizza dus zeker niet te dik. En als je het le…
Deze pizza al pomodoro e basilico is een van de meest eenvoudige pizza’s. Maar dat maakt deze pizza met tomaat zeker niet minder lekker. De bodem van d…
Deze pizza met reuzel is er een uit de tijd van onze voorouders. Net als bijvoorbeeld deze pizza met knoflook en olie. Ingrediënten pizza met reuzel …