Pizza alla Romana
Een kenmerk van de Pizza alla Romana (pizza uit Rome) is de dunne krokante bodem. Maak de bodem voor deze pizza dus zeker niet te dik. En als je het le…
In onze Pizza Recepten rubriek vind je voldoende inspiratie voor veel verschillende soorten pizzatoppings.
Zoals pizza met groente, kaas, vleeswaren, vis of vega. Maar ook zoete pizza’s en enkele bijzondere exemparen zoals de calzone of pizza fritta (gefrituurde pizza).
Een kenmerk van de Pizza alla Romana (pizza uit Rome) is de dunne krokante bodem. Maak de bodem voor deze pizza dus zeker niet te dik. En als je het le…
Deze pizza al pomodoro e basilico is een van de meest eenvoudige pizza’s. Maar dat maakt deze pizza met tomaat zeker niet minder lekker. De bodem van d…
Deze pizza met reuzel is er een uit de tijd van onze voorouders. Net als bijvoorbeeld deze pizza met knoflook en olie. Ingrediënten pizza met reuzel …
Onze verre voorouders gebruikten al kruiden, olijfolie en knoflook om brood, focaccia of pasta op smaak te brengen. Die gewoonte is later overgegaan op…
Klassieke Italiaanse pizza's zie je overal in Italië op het menu staan. Dat maakt ze juist tot klassieker. De ingrediënten en smaakcombinaties op deze …
Als je zelf pizza's gaat bakken, dan hou je wel eens een bolletje deeg over. Helemaal niet erg, want vers gemaakt pizzadeeg kan je prima invriezen voor…
We vliegen naar Rome vandaag voor een traditioneel recept uit de Romeinse pizzakeuken: panzerotti met hamvulling. Panzerotti recept Panzerotti zijn g…
Hieronder vind je een Napolitaans pizza recept voor een 'Ripieno classico' (dubbelgevouwen pizza). Het recept is van de Napolitaanse pizzabakker Ciro C…
Bij pizza denk je meestal aan hartig. Logisch. Maar je kan met pizza ook heel goed de zoete weg inslaan. Zoals deze pizza met appel en honing. Zoe…
Voor de Napolitanen bestaan er eigenlijk maar 2 pizza's: de Margherita en de Marinara. In dit blogje krijg je het officiële recept voor de beroemde piz…
Deze site maakt gebruik van cookies. Cookie-informatie wordt voor 14 dagen opgeslagen in je browser, daarna vragen we je opnieuw om toestemming. Door cookies tijdelijk op te slaan herkent jouw browser bijvoorbeeld als je in een bepaalde periode deze website meermaals bezoekt.
Strikt noodzakelijke cookies zijn altijd ingeschakeld, deze cookies zijn nodig om deze website correct te laten werken.
Wij gebruiken Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen. Door deze cookie toe te staan, help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!
Op deze pagina lees je meer informatie over ons Cookiebeleid [/ privacy_link]