Manitoba bloem, wat is het en wat kan je er mee?
Manitoba is de absolute krachtpatser onder de bloemsoorten. Maak je deeg met Manitoba bloem, dan levert je dat een heel sterk, elastisch en zeer lucht…
Een goede pizza kan simpelweg niet zonder goed pizzadeeg
Pizzadeeg maken is altijd jouw eerste stap op weg naar een heerlijke zelfgemaakte pizza.
Goed Pizzadeeg maken is op zich niet moeilijk. En ook niet eens zo heel veel werk. Maar er zijn wel een paar dingen die je moet weten voor je begint aan jouw pizzadeegavontuur.
Zo is het goed om enige kennis te hebben over over jouw basisingrediënten bloem / meel, water, gist, zout en olijfolie. En over de verhoudingen tussen de ingrediënten.
Wat gebeurt er als je meer of juist minder water aan jouw deeg toevoegt? En wat is eigenlijk de juiste hoeveelheid gist?
Hoe lang je jouw deeg gaat laten rusten en rijzen is ook een hele belangrijke factor. Goed Pizzadeeg maken is altijd een samenspel tussen jouw ingrediënten en de factor tijd.
En dan heb je ook nog eens de keus om jouw deeg op kamertemperatuur te laten rusten, of juist in de koeling.
Wanneer is het een beter, en wanneer het andere?
Je ziet het, pizzadeeg maken is een ambacht. Met best wel veel variabelen die allemaal een rol spelen.
Natuurlijk, zonder alteveel kennis kan je nog steeds best pizzadeeg maken. Je zult dan wel merken dat jouw resultaten heel wisselend zullen zijn.
De ene keer bak je misschien best een okee pizza, maar een volgende keer valt het resultaat je toch weer tegen. Dit zit ‘m eigenlijk altijd in het ontbreken van een stukje kennis. Je weet dan niet precies wat je fout hebt gedaan. Of wat je beter had kunnen doen in het hele proces van deeg maken.
Met als gevolg dat jouw deeg, en dus jouw pizza’s, niet constant van kwaliteit zijn.
Geen zorgen, wij – Stefan & Elkin – van italiëplein, helpen jou graag op weg met onze kennis en ervaring.
In deze categorie van onze website vind je de vele artikelen die we de afgelopen jaren geschreven hebben over zelf Pizzadeeg Maken. In onze blogjes geven we je heel veel waardevolle tips en trucs die jou zeker gaan helpen om steeds een beetje betere pizza’s te bakken.
Mocht je na het lezen van een artikel een vraag of opmerking hebben, laat dan zeker even een reactie achter onder het betreffende artikel.
Manitoba is de absolute krachtpatser onder de bloemsoorten. Maak je deeg met Manitoba bloem, dan levert je dat een heel sterk, elastisch en zeer lucht…
We laten je 3 manieren zien om zwakke bloem sterker te maken. Daar wordt jouw pizza namelijk beter van. Zwakke bloem Zwakke bloem is bedoeld vo…
Nu zelf pizza bakken steeds populairder wordt, is de kans groot dat jij de Pizzadeeg-Papegaai een keer ergens tegenkomt . Het is een mooi vogeltje hoor…
Iedere pizzabloem heeft aanbevolen rust- en rijstijden. Maar hoe moet je die tijden interpreteren? En hoe pas je ze toe in de praktijk? Vroeger was …
De meest gangbare verpakking voor Italiaanse pizzabloem zijn pakken bloem van 1kg. Ontelbare keren hebben wij zo'n pakje nietsvermoedend leeggeschud in…
Pizzadeeg maken met warm weer kan nogal een uitdaging zijn. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je deeg niet overrijst? Hoeveel gist gebruik je? En ho…
Dat pizzadeeg smaakvoller en vooral lichter verteerbaar wordt van een lange rusttijd, dat weten veel pizzabakkers intussen wel. Maar hoe deel je die 24…
Het is de frustratie van veel thuispizzabakkers: uitgezakte pizzabollen. Je hebt zo je best gedaan op je bolletjes deeg. En dan, na een tijdje rust, li…
Vandaag kijken we eens wat uitgebreider naar de eiwitten in pizzabloem. Om de simpele reden: je hebt deze eiwitten nodig als pizzabakker om goed pizzad…
Biga is een voordeeg (ook wel starter genoemd), net als poolish en zuurdesem. Alle drie maken ze jouw pizza luchtiger, lichter verteerbaar en ze geven …
Deze site maakt gebruik van cookies. Cookie-informatie wordt voor 14 dagen opgeslagen in je browser, daarna vragen we je opnieuw om toestemming. Door cookies tijdelijk op te slaan herkent jouw browser bijvoorbeeld als je in een bepaalde periode deze website meermaals bezoekt.
Strikt noodzakelijke cookies zijn altijd ingeschakeld, deze cookies zijn nodig om deze website correct te laten werken.
Wij gebruiken Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen. Door deze cookie toe te staan, help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!
Op deze pagina lees je meer informatie over ons Cookiebeleid [/ privacy_link]