Pizzadeeg maken: verschil bloem en meel
Maak je pizzadeeg met bloem of met meel? Wat is eigenlijk het verschil tussen bloem en meel? Dat lijken twee simpele vragen. Maar bloem en meel worden …
In de blogjes over pizzadeeg maken krijg je heel veel tips en trucs om zelf perfect pizzadeeg te maken.
Maak je pizzadeeg met bloem of met meel? Wat is eigenlijk het verschil tussen bloem en meel? Dat lijken twee simpele vragen. Maar bloem en meel worden …
Pizza maken begint met het maken van een goed pizzadeeg. Als je pizzadeeg op de traditionele Italiaanse manier wilt maken, dan heb je daarvoor 4 ingred…
Veel recepten voor pizzadeeg en brood maken gebruik van verse gist of droge gist. In dit blogje geef ik je wat meer informatie over de verschillen, hoe…
Pizzadeeg maken zonder gist is eigenlijk verrassend simpel. Door de gist te vervangen door een beetje bakpoeder kan je een goed pizzadeeg maken. Het is…
Met zuurdesem kan je heel goed en smaakvol pizzadeeg maken. In dit blogje laat ik je zien hoe je dat doet. Moeilijk is het allemaal niet. Hou er wel re…
Heeft een goed en smakelijk pizzadeeg nou wel of geen suiker nodig? Het antwoord is simpel: nee. Maar waarom wordt er in veel recepten dan toch een bee…
Afgelopen week kreeg ik een vraag van een italiëplein-bezoeker over het rijzen van zijn Napolitaanse pizzadeeg. Wat is er aan de hand: "Ik loop tege…
Er zijn veel recepten voor pizzadeeg. Het ene is zeker beter dan het andere, maar er is er niet één dat met recht het ultieme recept mag worden genoemd…
Eerder schreef ik al eens dit blogje over het verschil tussen de Napolitaanse en Romeinse pizza. Van een italiëplein-bezoeker kreeg ik vervolgens de vr…
Als je op de traditionele manier pizzadeeg wilt maken, dan moet je deeg ongeveer 8 uur rijzen. Soms heb je die tijd gewoon niet. Een snel recept voor p…