Hoeveel water moet er in pizzadeeg?
Water is voor pizzadeeg een héél belangrijk ingrediënt. Een magisch ingrediënt zelfs. Want meer of juist minder water in je pizzadeeg heeft veel effect…
Een goede pizza kan simpelweg niet zonder goed pizzadeeg
Pizzadeeg maken is altijd jouw eerste stap op weg naar een heerlijke zelfgemaakte pizza.
Goed Pizzadeeg maken is op zich niet moeilijk. En ook niet eens zo heel veel werk. Maar er zijn wel een paar dingen die je moet weten voor je begint aan jouw pizzadeegavontuur.
Zo is het goed om enige kennis te hebben over over jouw basisingrediënten bloem / meel, water, gist, zout en olijfolie. En over de verhoudingen tussen de ingrediënten.
Wat gebeurt er als je meer of juist minder water aan jouw deeg toevoegt? En wat is eigenlijk de juiste hoeveelheid gist?
Hoe lang je jouw deeg gaat laten rusten en rijzen is ook een hele belangrijke factor. Goed Pizzadeeg maken is altijd een samenspel tussen jouw ingrediënten en de factor tijd.
En dan heb je ook nog eens de keus om jouw deeg op kamertemperatuur te laten rusten, of juist in de koeling.
Wanneer is het een beter, en wanneer het andere?
Je ziet het, pizzadeeg maken is een ambacht. Met best wel veel variabelen die allemaal een rol spelen.
Natuurlijk, zonder alteveel kennis kan je nog steeds best pizzadeeg maken. Je zult dan wel merken dat jouw resultaten heel wisselend zullen zijn.
De ene keer bak je misschien best een okee pizza, maar een volgende keer valt het resultaat je toch weer tegen. Dit zit ‘m eigenlijk altijd in het ontbreken van een stukje kennis. Je weet dan niet precies wat je fout hebt gedaan. Of wat je beter had kunnen doen in het hele proces van deeg maken.
Met als gevolg dat jouw deeg, en dus jouw pizza’s, niet constant van kwaliteit zijn.
Geen zorgen, wij – Stefan & Elkin – van italiëplein, helpen jou graag op weg met onze kennis en ervaring.
In deze categorie van onze website vind je de vele artikelen die we de afgelopen jaren geschreven hebben over zelf Pizzadeeg Maken. In onze blogjes geven we je heel veel waardevolle tips en trucs die jou zeker gaan helpen om steeds een beetje betere pizza’s te bakken.
Mocht je na het lezen van een artikel een vraag of opmerking hebben, laat dan zeker even een reactie achter onder het betreffende artikel.
Water is voor pizzadeeg een héél belangrijk ingrediënt. Een magisch ingrediënt zelfs. Want meer of juist minder water in je pizzadeeg heeft veel effect…
Kan je pizzadeeg maken met melk of ei? En wat doen deze ingrediënten precies met je deeg? Het antwoord, plus een mooie ei-anekdote uit Sicilië, lees je…
Op tv zappte ik langs de Engelse versie van Snackmasters. Twee topchefs kregen de opdracht om een wereldberoemde snack zo precies mogelijk na te mak…
Op uitgelekte beelden van een training van het Nederlands Elftal hoorde ik onze bondscoach zijn jongens toespreken. "We gaan vandaag een sjabloontra…
Het lekkere aan vakantie is dat je je 's ochtends alleen maar druk hoeft te maken over het regelen van een heerlijk warm croissantje :-) Daarna heb …
Gemengde drop. Lekker! Een gemengd boeket. Prachtig! Olijfolie en balsamico mengen. Perfecte saladedressing! Maar verschillende soorten pizzab…
Heb jij dat ook wel eens... Dat je een pizza bakt die gewoon echt heel goed is. Die door jouw publiek met keihard gejuich wordt ontvangen :-) …
Pizzadeeg maken is topsport. Ik hoor je denken: "Stefan, Stefan, is dit nou niet een beetje vergezocht..." Nope. Zal ik je uitleggen. Rege…
De Pizza New York is van alle pizza's misschien wel de makkelijkste om thuis na te maken. Op deze pagina vind je alles wat je maar zou willen weten ove…
Wilde je tot voor kort zelf glutenvrije pizza maken, dan was je min of meer aangewezen op de klant en klare voorverpakte glutenvrije pizzabodem uit de …
Deze site maakt gebruik van cookies. Cookie-informatie wordt voor 14 dagen opgeslagen in je browser, daarna vragen we je opnieuw om toestemming. Door cookies tijdelijk op te slaan herkent jouw browser bijvoorbeeld als je in een bepaalde periode deze website meermaals bezoekt.
Strikt noodzakelijke cookies zijn altijd ingeschakeld, deze cookies zijn nodig om deze website correct te laten werken.
Wij gebruiken Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen. Door deze cookie toe te staan, help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!
Op deze pagina lees je meer informatie over ons Cookiebeleid [/ privacy_link]