Hoeveel gist moet er in pizzadeeg?
Hoeveel gist moet er in pizzadeeg? Dat lijkt een simpele vraag. Maar bij het maken van pizzadeeg is gist eigenlijk het meest lastige ingrediënt als het…
Een goede pizza kan simpelweg niet zonder goed pizzadeeg
Pizzadeeg maken is altijd jouw eerste stap op weg naar een heerlijke zelfgemaakte pizza.
Goed Pizzadeeg maken is op zich niet moeilijk. En ook niet eens zo heel veel werk. Maar er zijn wel een paar dingen die je moet weten voor je begint aan jouw pizzadeegavontuur.
Zo is het goed om enige kennis te hebben over over jouw basisingrediënten bloem / meel, water, gist, zout en olijfolie. En over de verhoudingen tussen de ingrediënten.
Wat gebeurt er als je meer of juist minder water aan jouw deeg toevoegt? En wat is eigenlijk de juiste hoeveelheid gist?
Hoe lang je jouw deeg gaat laten rusten en rijzen is ook een hele belangrijke factor. Goed Pizzadeeg maken is altijd een samenspel tussen jouw ingrediënten en de factor tijd.
En dan heb je ook nog eens de keus om jouw deeg op kamertemperatuur te laten rusten, of juist in de koeling.
Wanneer is het een beter, en wanneer het andere?
Je ziet het, pizzadeeg maken is een ambacht. Met best wel veel variabelen die allemaal een rol spelen.
Natuurlijk, zonder alteveel kennis kan je nog steeds best pizzadeeg maken. Je zult dan wel merken dat jouw resultaten heel wisselend zullen zijn.
De ene keer bak je misschien best een okee pizza, maar een volgende keer valt het resultaat je toch weer tegen. Dit zit ‘m eigenlijk altijd in het ontbreken van een stukje kennis. Je weet dan niet precies wat je fout hebt gedaan. Of wat je beter had kunnen doen in het hele proces van deeg maken.
Met als gevolg dat jouw deeg, en dus jouw pizza’s, niet constant van kwaliteit zijn.
Geen zorgen, wij – Stefan & Elkin – van italiëplein, helpen jou graag op weg met onze kennis en ervaring.
In deze categorie van onze website vind je de vele artikelen die we de afgelopen jaren geschreven hebben over zelf Pizzadeeg Maken. In onze blogjes geven we je heel veel waardevolle tips en trucs die jou zeker gaan helpen om steeds een beetje betere pizza’s te bakken.
Mocht je na het lezen van een artikel een vraag of opmerking hebben, laat dan zeker even een reactie achter onder het betreffende artikel.
Hoeveel gist moet er in pizzadeeg? Dat lijkt een simpele vraag. Maar bij het maken van pizzadeeg is gist eigenlijk het meest lastige ingrediënt als het…
Voor het maken van plaatpizza heb je niet veel meer nodig dan een bakplaat, goed deeg, olijfolie, tomaten, kaas en een paar mooie ingrediënten naar keu…
Pizza deeg maken kan op meerdere manieren. Maar welk pizzadeeg recept is nou echt goed? En welk recept moet jij kiezen voor het aantal pizza's dat jij …
In Spanje wordt al enkele jaren gewerkt en gekweekt aan een nieuwe graansoort: Tritordeum. Dit ''Spaanse meel' is volgens de producent een goed alterna…
Bij de groothandel kan je tegenwoordig flessen met 'culinair water' kopen. De producent claimt dat je met zijn gezuiverde zeewater vele producten op sm…
Deeg kneden voor pizza is net even anders dan deeg kneden voor brood. Dat zit hem in een paar dingen. Die verschillen leg ik je in dit blogje uit. En i…
Nieuwe pizzaboeken zijn in Nederland vrij zeldzaam. Als het er een paar per jaar zijn, is dat al veel. De insteek en het niveau van de pizzaboeken is v…
Pizzadeeg maken kan op verschillende manieren: nauwgezet volgens een recept iets minder strikt, wel met een recept, maar ook een beetje op gevoel…
Als je zelf pizza maakt, dan gaat er wel eens iets mis. Je deeg rijst niet, of zakt na verloop van tijd helemaal in. Of je pizzabodem scheurt zodra je …
Op een hete zomerdag en wanneer je jouw deeg langer dan 24 uur wil laten rijpen, dan is pizzadeeg maken in de koelkast een uitkomst. De meest klassi…
Deze site maakt gebruik van cookies. Cookie-informatie wordt voor 14 dagen opgeslagen in je browser, daarna vragen we je opnieuw om toestemming. Door cookies tijdelijk op te slaan herkent jouw browser bijvoorbeeld als je in een bepaalde periode deze website meermaals bezoekt.
Strikt noodzakelijke cookies zijn altijd ingeschakeld, deze cookies zijn nodig om deze website correct te laten werken.
Wij gebruiken Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen. Door deze cookie toe te staan, help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!
Op deze pagina lees je meer informatie over ons Cookiebeleid [/ privacy_link]