Hoe lang voor het bakken moet je pizzadeeg uit de koeling halen?
Pizzadeeg maken is topsport.Ik hoor je denken: "Stefan, Stefan, is dit nou niet een beetje vergezocht..."Nope.Zal ik je uitleggen.Rege…
Een goede pizza kan simpelweg niet zonder goed pizzadeeg
Pizzadeeg maken is altijd jouw eerste stap op weg naar een heerlijke zelfgemaakte pizza.
Goed Pizzadeeg maken is op zich niet moeilijk. En ook niet eens zo heel veel werk. Maar er zijn wel een paar dingen die je moet weten voor je begint aan jouw pizzadeegavontuur.
Zo is het goed om enige kennis te hebben over over jouw basisingrediënten bloem / meel, water, gist, zout en olijfolie. En over de verhoudingen tussen de ingrediënten.
Wat gebeurt er als je meer of juist minder water aan jouw deeg toevoegt? En wat is eigenlijk de juiste hoeveelheid gist?
Hoe lang je jouw deeg gaat laten rusten en rijzen is ook een hele belangrijke factor. Goed Pizzadeeg maken is altijd een samenspel tussen jouw ingrediënten en de factor tijd.
En dan heb je ook nog eens de keus om jouw deeg op kamertemperatuur te laten rusten, of juist in de koeling.
Wanneer is het een beter, en wanneer het andere?
Je ziet het, pizzadeeg maken is een ambacht. Met best wel veel variabelen die allemaal een rol spelen.
Natuurlijk, zonder alteveel kennis kan je nog steeds best pizzadeeg maken. Je zult dan wel merken dat jouw resultaten heel wisselend zullen zijn.
De ene keer bak je misschien best een okee pizza, maar een volgende keer valt het resultaat je toch weer tegen. Dit zit ‘m eigenlijk altijd in het ontbreken van een stukje kennis. Je weet dan niet precies wat je fout hebt gedaan. Of wat je beter had kunnen doen in het hele proces van deeg maken.
Met als gevolg dat jouw deeg, en dus jouw pizza’s, niet constant van kwaliteit zijn.
Geen zorgen, wij – Stefan & Elkin – van italiëplein, helpen jou graag op weg met onze kennis en ervaring.
In deze categorie van onze website vind je de vele artikelen die we de afgelopen jaren geschreven hebben over zelf Pizzadeeg Maken. In onze blogjes geven we je heel veel waardevolle tips en trucs die jou zeker gaan helpen om steeds een beetje betere pizza’s te bakken.
Mocht je na het lezen van een artikel een vraag of opmerking hebben, laat dan zeker even een reactie achter onder het betreffende artikel.
Pizzadeeg maken is topsport.Ik hoor je denken: "Stefan, Stefan, is dit nou niet een beetje vergezocht..."Nope.Zal ik je uitleggen.Rege…
De Pizza New York is van alle pizza's misschien wel de makkelijkste om thuis na te maken. Op deze pagina vind je alles wat je maar zou willen weten ove…
Wilde je tot voor kort zelf glutenvrije pizza maken, dan was je min of meer aangewezen op de klant en klare voorverpakte glutenvrije pizzabodem uit de …
Een Italiaanse pizzabakker zal jou nooit zomaar zijn geheime deegrecept geven als je daar om vraagt.In dit artikel leg ik je uit waarom dat zo is. …
Bestaat er zoiets als gezonde pizza? Of gaan gezond en pizza gewoon niet samen? Ik geef je hier een flink aantal tips, want zelf gezonde pizza maken is…
Heb jij in Italië wel eens een pizza gegeten die zóóóóó lekker was, dat je de pizzabakker na afloop naar zijn pizza recept hebt gevraagd?Grote …
In dit blogje lees je alles over de pizza variant 'Pinsa Romana' die de laatste tijd aardig populair aan het worden is. Je krijgt van mij ook het recep…
Hoeveel gist moet er in pizzadeeg? Dat lijkt een simpele vraag. Maar bij het maken van pizzadeeg is gist eigenlijk het meest lastige ingrediënt als het…
Voor het maken van plaatpizza heb je niet veel meer nodig dan een bakplaat, goed deeg, olijfolie, tomaten, kaas en een paar mooie ingrediënten naar keu…
Pizza deeg maken kan op meerdere manieren. Maar welk pizzadeeg recept is nou echt goed? En welk recept moet jij kiezen voor het aantal pizza's dat jij …