Pizzadeeg maken: verschil bloem en meel
Maak je pizzadeeg met bloem of met meel? Wat is eigenlijk het verschil tussen bloem en meel? Dat lijken twee simpele vragen. Maar bloem en meel worden …
Een goede pizza kan simpelweg niet zonder goed pizzadeeg
Pizzadeeg maken is altijd jouw eerste stap op weg naar een heerlijke zelfgemaakte pizza.
Goed Pizzadeeg maken is op zich niet moeilijk. En ook niet eens zo heel veel werk. Maar er zijn wel een paar dingen die je moet weten voor je begint aan jouw pizzadeegavontuur.
Zo is het goed om enige kennis te hebben over over jouw basisingrediënten bloem / meel, water, gist, zout en olijfolie. En over de verhoudingen tussen de ingrediënten.
Wat gebeurt er als je meer of juist minder water aan jouw deeg toevoegt? En wat is eigenlijk de juiste hoeveelheid gist?
Hoe lang je jouw deeg gaat laten rusten en rijzen is ook een hele belangrijke factor. Goed Pizzadeeg maken is altijd een samenspel tussen jouw ingrediënten en de factor tijd.
En dan heb je ook nog eens de keus om jouw deeg op kamertemperatuur te laten rusten, of juist in de koeling.
Wanneer is het een beter, en wanneer het andere?
Je ziet het, pizzadeeg maken is een ambacht. Met best wel veel variabelen die allemaal een rol spelen.
Natuurlijk, zonder alteveel kennis kan je nog steeds best pizzadeeg maken. Je zult dan wel merken dat jouw resultaten heel wisselend zullen zijn.
De ene keer bak je misschien best een okee pizza, maar een volgende keer valt het resultaat je toch weer tegen. Dit zit ‘m eigenlijk altijd in het ontbreken van een stukje kennis. Je weet dan niet precies wat je fout hebt gedaan. Of wat je beter had kunnen doen in het hele proces van deeg maken.
Met als gevolg dat jouw deeg, en dus jouw pizza’s, niet constant van kwaliteit zijn.
Geen zorgen, wij – Stefan & Elkin – van italiëplein, helpen jou graag op weg met onze kennis en ervaring.
In deze categorie van onze website vind je de vele artikelen die we de afgelopen jaren geschreven hebben over zelf Pizzadeeg Maken. In onze blogjes geven we je heel veel waardevolle tips en trucs die jou zeker gaan helpen om steeds een beetje betere pizza’s te bakken.
Mocht je na het lezen van een artikel een vraag of opmerking hebben, laat dan zeker even een reactie achter onder het betreffende artikel.
Maak je pizzadeeg met bloem of met meel? Wat is eigenlijk het verschil tussen bloem en meel? Dat lijken twee simpele vragen. Maar bloem en meel worden …
Pizza maken begint met het maken van een goed pizzadeeg. Als je pizzadeeg op de traditionele Italiaanse manier wilt maken, dan heb je daarvoor 4 ingred…
Voor het maken van pizzadeeg en brooddeeg gebruik je dikwijls gist. Er zijn verschillende soorten gist verkrijgbaar. Die soorten moet je op verschillen…
Pizzadeeg maken zonder gist is eigenlijk verrassend simpel. Door de gist te vervangen door een beetje bakpoeder kan je een goed pizzadeeg maken. Het is…
Met zuurdesem kan je heel goed en smaakvol pizzadeeg maken. In dit blogje laat ik je zien hoe je dat doet. Moeilijk is het allemaal niet. Hou er wel re…
Heeft een goed en smakelijk pizzadeeg nou wel of geen suiker nodig? Het antwoord is simpel: nee. Maar waarom wordt er in veel recepten dan toch een bee…
Waarom rijst mijn pizzadeeg niet? Deze vraag krijgen wij vrij regelmatig van italiëplein-bezoekers. Bijvoorbeeld wanneer zij het recept voor Napolitaan…
Er zijn veel recepten voor pizzadeeg. Het ene is zeker beter dan het andere, maar er is er niet één dat met recht het ultieme recept mag worden genoemd…
Eerder schreef ik al eens dit blogje over het verschil tussen de Napolitaanse en Romeinse pizza. Van een italiëplein-bezoeker kreeg ik vervolgens de vr…
Als je op de traditionele manier pizzadeeg wilt maken, dan moet je deeg ongeveer 8 uur rijzen. Soms heb je die tijd gewoon niet. Een snel recept voor p…
Deze site maakt gebruik van cookies. Cookie-informatie wordt voor 14 dagen opgeslagen in je browser, daarna vragen we je opnieuw om toestemming. Door cookies tijdelijk op te slaan herkent jouw browser bijvoorbeeld als je in een bepaalde periode deze website meermaals bezoekt.
Strikt noodzakelijke cookies zijn altijd ingeschakeld, deze cookies zijn nodig om deze website correct te laten werken.
Wij gebruiken Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen. Door deze cookie toe te staan, help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!
Op deze pagina lees je meer informatie over ons Cookiebeleid [/ privacy_link]