De Italiaanse zanger Valerio Scanu is ondanks zijn jeugdige leeftijd (geboren 10 april 1990 op Sardinië) een begrip in Italië. In 2008 werd hij tweede in de populaire Italiaanse talentshow Amici di Maria De Filippi. Van zijn eerste EP Sentimento [linkjes naar het album bij iTunes, Spotify & bol.com] werden meteen al in de eerste week van de release 40 duizend exemplaren verkocht en kreeg de gouden status. 

In 2010 won Scanu met het nummer Per tutte le volte che [link naar iTunesSpotify] het populaire Sanremo muziekfestival. Hij was toen 19 jaar oud en Scanu werd daarmee de jongste winnaar in de geschiedenis van Sanremo. De overwinning kwam nadat Scanu in de tweede stemronde eigenlijk was afgevallen, maar hij werd gered door de vele stemmen van het tv-publiek en kreeg een nieuwe kans die leidde naar de eindoverwinning.

Nieuw album: Così diverso

Op 20 maart aanstaande verschijnt het nieuwe album van Valerio Scanu, getiteld 'Così diverso'. De eerste single van dit album is 'Amami' [hier de linkjes in iTunes & Spotify]. Het album is geproduceerd door Stephen Borzi, die veel van de nummers op het album schreef. Borzi werkte in het verleden samen met veel grote Italiaanse artiesten zoals Elisa, Riccardo Cocciante, Niccolò Fabi, Tiromancino Gazzè en Max.

Scanu heeft de 10 liedjes op zijn nieuwe album live ingespeeld in de studio, zonder hulp van computers. Om, zoals hij zelf zegt,  'de opwinding en de authenticiteit van de live-opname te houden'.

In iTunes kan je het nieuwe album 'Così diverso' nu al bestellen als 'pre-order'.