Varigotti is een klein kustplaatsje (500 inwoners) aan de Ligurische Riviera, ten westen van Genua. Een prachtig zandstrand (de Baia dei Saraceni), de charmante uitstraling van het vissersdorp met de originele gekleurde vissershuizen en de uitgebreide watersportmogelijkheden maakt Varigotti een van de populairste badplaatsen van Ligurië. 

Gekleurde vissershuisjes aan het strand sieren het Ligurische plaatsje Varigotti. Foto: Twice25 & Rinina25

 

Vakantie in Italië: Varigotti

Varigotti ligt in een inham en is daardoor op een natuurlijk manier beschut. In de zomer is het er warm, al maakt de zeewind de warmte draaglijk. Door de beschutte ligging in een inham en het feit dat Varigotti per land moeilijk te bereiken was, was het plaatsje in de geschiedenis van groot belang voor de Romeinen, Byzantijnen en Longobarden. De naam van de baai, Baia dei Saraceni, is een verwijzing naar de Saracenen, een Noord-Arabisch volk dat in de middeleeuwen berucht was om zijn piraterij en ook rond de Ligurische kust plundertochten hielden. 

Strand bij Varigotti, Malpasso en Sportono

De economie van Varigotti is voornamelijk gebaseerd op het toerisme tijdens de zomermaanden. Strand is er bij Varigotti, Malpasso en bij Sportono. Van Varigotti loopt een wandeling over het hoge kustpad naar Capo Noli. Noli is een van de best bewaarde middeleeuwse dorpen van Ligurië. Er bevinden zich de ruïnes van Castello di Monte Ursino. Noli had ooit 72 wachttorens waarvan er 8 bewaard zijn gebleven. In het centrum van Noli ligt de Chiesa di San Paragorio.

Het kustplaatsje Varigotti ligt aan de Ligurische Riviera, ten westen van Genua

 

Varigotti

  • Het dichtsbijzijnde treinstation, Finale Ligure, ligt op ongeveer 5 kilometer afstand
  • Varigotti is goed bereikbaar per bus
  • Er zijn diverse hotels in Varigotti: Les ArcadesMiamare en Albatros
  • Dichtsbijzijnde camping is Terre Rosse