Het centrum van Venetië is deze week op het nippertje ontsnapt aan een tornado. De windvlaag raasde net langs het centrum, maar gooide aan de rand van de historische stad wel talloze boten en bomen om. Ook het voetbalstadion van Venetië werd getreffen, daar viel een muur om.

Van Lido naar Venetië

Getuigen zagen het slechte weer vanaf het eiland Lido richting Venetië trekken. De strom heeft meer dan 300 hectare landbouwgrond verwoest. Voor Venetië is deze grond belangrijk omdat zo'n 80 locale bedrijven er fruit en groente verbouwen voor ongeveer 400 families in en rond Venetië. De schade wordt geraamd op een miljoen euro.

De Trevi-fontein in Rome

Schade aan Trevi-fontein

Het weer was afgelopen weekend ook verantwoordelijk voor schade aan de beroemde facade van de Trevi-fontein in Rome. Er brokkelden kleine stukjes van de facade van de fontein en ook enkele stenen laurierbladeren vielen naar beneden. Oorzaak: de hevige sneeuwval van afgelopen februari en stevige regenval in het voorjaar. Volgens Rome zijn de beschadigingen gelukkig niet erg groot en wordt de fontein spoedig gerestaureerd. 

De burgemeester van Rome, Gianni Alemanno, liet weten dat het stadsbestuur op zoek is naar een sponsor die de restauratie wil financieren. Een dergelijke constructie is er ook voor de restauratie van het Colosseum.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van italiëplein (kosteloos) en je krijgt wekelijks een mail met alle nieuwe berichten op italiëplein! Zo mis je helemaal niente!