Deze “Zaterdagse Pizza” met aubergine, ansjovis en gorgonzola is de signature pizza van italiëplein-bezoeker Heerko Tieleman.

Deeg en rijstijd: 

800 gram 00-bloem (Caputo) – goed voor circa 4 pizza’s
450 ml water = 56% hydratatie
16 gram zout = 2%
3 gram gedroogde gist = 0,4%
Meestal 24-48 uur rijzen in de koelkast als 1 bol.
En dan 8 uur rijzen van de pizzabollen op kamertemperatuur.

zaterdagse pizza met aubergine, ansjovis en gorgonzola

Ingrediënten:

  • Aubergine (gemarineerd in paprika en peper)
  • Paprika
  • Chamignons
  • Broccoli
  • Buffalo Mozzarella
  • Pesto
  • Kappertjes
  • Ansjovis
  • Gorgonzola
  • Parmezaanse kaas
  • Olijven

Bakken:

Gebakken in houtoven.