De Zilveren Lepel Toscane is vanaf maart 2012 verkrijgbaar

De Zilveren Lepel breidt uit naar Toscane

Het succesvolle kookboek De Zilveren Lepel krijgt er binnenkort een nieuwe editie bij die helemaal in het teken staat van Toscane.  Deze nieuwste editie zal authentieke regionale recepten bevatten, aangevuld met informatie over lokale tradities, producenten, klassieke wijnen en Toscaanse speciaalzaakjes. Het boek bestrijkt het gebeid van de bergen van Massa-Carrara in het noorden tot de bosrijke omgeving van Grosseto in het zuiden. De steden Florence en Siena komen apart aan bod. De Zilveren Lepel Toscane (272 pagina's, prijs: 35 euro) is vanaf maart verkrijgbaar.

De Zilveren Lepel werd in Italië al jaren gezien als een soort bijbel van de Italiaanse keuken, toen in 2008 de Nederlandse vertaling verscheen. Ook de Nederlandse Zilveren Lepel sloeg aan en werd snel daarna uitgebreid met een Pasta-editie en een versie voor kinderen

Giorgio Locatelli verkent Sicilië

Behalve de Zilveren Lepen brengt ook de Italiaanse topkok Giorgio Locatelli een nieuw boek uit en wel een Nederlandse vertaling van 'Made in Sicily', dat vorig jaar eerst in de Engelse versie verscheen. Het Sicilië-kookboek van Locatelli is de opvolger van 'Made in Italy' dat in 2007 in Nederland verscheen. Het is nog niet duidelijk wanneer het Sicilië-kookboek van Locatelli exact verschijnt en wat het boek gaat kosten. De uitgever heeft de Nederlandse vertaling van 'Made in Sicily' aangekondigd voor komende zomer.

UPDATE: Het nieuwe boek van Locatelli is intussen verschenen [hier de link]. Je kan hier alvast een aantal nieuwe recepten uit Made in Sicily bekijken.

Misschien vind je de volgende blogjes over Italiaanse kookboeken ook interessant:

» Recensie: Mangiare! Kooklessen uit de Italiaanse keuken

» Antonio en Gennaro zijn een kookboekduo, maar reizen doen ze liever alleen