Zucchero in Ahoy, Rotterdam, 18 mei 2011. Foto: © Eric van Nieuwland

Zucchero gaf in Rotterdam zelf de meest treffende recensie van zijn eigen optreden in Ahoy: 'Like a wine, i'm getting older and getting beter.'

Chocabeck

Op het podium staat een grote, wat ouderwets model reiskoffer. Wanneer het deksel opengaat neemt Zucchero het publiek 11 nummers lang mee terug naar zijn jeugd. Zucchero speelt in het eerste deel van de show alle nummers van zijn nieuwste cd Chocabeck en ook precies in de volgorde waarop de nummers op het album staan.

Van het nummer 'Il suono della domenica' heeft Zucchero voor de internatinale versie van zijn album een Engelstalige uitvoering gemaakt: 'Someone else's tears'. Deze Engelse versie staat ook op de meeste Chocabeck-cd's die in Nederland verkocht worden In Ahoy speelt Zucchero de Italiaanse versie van het nummer.

We zien in Rotterdam een grootste Zucchero. Chocabeck is misschien wel het beste album dat hij ooit heeft gemaakt. Jammer dat het album in Nederland zo weinig aandacht heeft gekregen. Toch zullen veel mensen waarschijnlijk een kaartje hebben gekocht op basis van het oudere Zucchero-werk. Dat de Italiaan Ahoy nagenoeg vol krijgt is een bewijs van zijn grootheid als artiest.

Ilse Delange

Jammer dat onze eigen Ilse DeLange op de dag van het concert in het buitenland was, want stiekem hoopten volgens mij vele aanwezigen op een duet-uitvoering van 'Blue'. Wie weet komt het er van op 2 november aanstaande? Want dat was het goede nieuws, Zucchero kondigde in Rotterdam meteen een nieuwe show aan voor die datum, in de HMH in Amsterdam.

Setlist Ahoy Rotterdam, woensdag 18 mei 2011:

1.   Un soffio caldo
2.   Il suono della domenica Someone else's tears
3.   Soldati nella mia città
4.   È un peccato morir
5.   Vedo nero
6.   Oltre le rive
7.   Un uovo sodo
8.   Chocabeck
9.   Alla fine
10. Spicinfrin boy
11. God bless the child
12. Bacco perbacco
13. Baila (sexy thing)
14. Overdose (d'amore)
15. Il mare (impetuoso al tramonto salì sulla luna e dietro una tendina di stelle…)
16. Diamante
17. Il volo
18. Blue
19. Con le mani
20. Solo una sana consapevole libidine
21. Diavolo in me
22. Dune mosse
23. Senza una donna
24. Miserere
25. X colpa di chi