Deze Pizza Tiramisu is een waar spektakelstuk. Er zit verse espresso (en een klein scheutje amaretto) in het deeg verwerkt. De pizzabodem bak je met behulp van ijsklontjes. En de topping…die is echt goddelijk lekker. Al met al een prachtig voorbeeld van een zoete pizza. Bedacht door onze eigen maestro Elkin.

Recept voor het Tiramisupizzadeeg – goed voor 6 bolletjes deeg van 230 gram

  • 852 gram bloem met een w-waarde van 260/280 of hoger (=100%)
  • 511 gram water, waarvan 80 gram vers gezette espresso en 20 gram amaretto (=60%)
  • 1,7 gram droge gist (=0,2%)
  • 13 tot 17 gram zout (=1,5% tot 2%)

Maak het deeg en laat dit in bulk circa 24 uur rusten op circa 15 graden. Bol het deeg op en laat de pizzabollen nog circa 6 uur rijzen.

Toppings voor de pizza Tiramisu

  • Meng wat mascarpone met een scheutje slagroom zodat je een mooie saus krijgt die niet te dik en niet te dun is
  • Wij hebben rood fruit gebruikt (framboos en rode druif), maar je kan naar eigen inzicht variëren met soorten
  • Geraspte pure chocolade
  • Een lepeltje espresso voor over de pizza
  • Eventueel nog wat cacao
  • Cantuccini-koekjes (verkruimeld)