Voor deze pizza met spinazie heb je slechts een paar eenvoudige ingrediënten nodig:
- spinazie
- parmigiano (provolone of pecorino kan ook)
- olijfolie
- zout
Pizza met spinazie
Was de spinaziebladeren en laat ze goed uitlekken. Dep ze eventueel droog met een theedoek. Als de bladeren van de spinazie heel groot zijn kan je ze kleinsnijden. Zijn je spinazieblaadjes niet al te groot, gebruik ze dan gewoon in zijn geheel.
Op je deegbodem maak je om te beginnen een laag met de spinazie. Maak de laag niet te dun, de spinazie slinkt tijdens het bakken. Behalve de randen moet je pizza goed bedekt zijn. Rasp over de laag spinazie wat parmigiano. Of als je daar van houdt, een wat pittigere kaas zoals provolone of pecorino (schapenkaas).
Sprenkel wat olijfolie en een klein beetje zout over je pizza. Bak je pizza en eet hem liefst meteen als deze uit de oven komt. Warm en knapperig is deze pizza het lekkerst.
Variatie:
In plaats van spinazie kan je voor deze pizza ook snijbiet gebruiken. Snijbiet is verkrijgbaar met verschillende kleuren steeltjes, zoals rood en geel/oranje. Dat kleurt mooi op je pizza. Je kan ook een mix maken van spinazie en snijbiet.
Recept: Vincenzo Buonassisi // Vertaling en bewerking: italiëplein